Dečak od osam godina postao najmlađi profesionalni "Fortnajt" gejmer u istoriji

10.03.2021

08:46

0

Kao bonus za potpisivanje ugovora dobio 30 hiljada dolara

Dečak od osam godina postao najmlađi profesionalni "Fortnajt" gejmer u istoriji
Copyright Profimedia

Samo zamislite da dobijete 30.000 dolara bonusa za potpisivanje ugovara sa samo osam godina!

E, pa upravo to se dogodilo Džozefu Dinu, osmogodišnjem dečaku iz Kalifornije koji je postao najmlađi ikada profesionalni “Fortnajt” igrač u decembru 2020. godine.

U gejmerskom svetu poznat je pod nikom 33 Gosu, Din je potpisao profesionalni ugovor sa kalifornijskim eSport timom “Team 33” za šta je dečak dobio ozbiljan bonus.

Čim su potpisali dečak je dobio bonus od 30.000 dolara, kao i novi ultra-brzi kompjuter koji košta oko 4.000 dolara.

-Osećao sam se neverovatno kada su mi ponudili ugovor. Mnogo sam razmišljao o tome da postanem profesionalni igrač ali me niko nije shvatao ozbiljno sve dok se Team 33 nije pojavio – ispričao je Din za BBC.

A izvršni direktor i osnivač “Team-a 33” Tajler Glager rekao je da je zapazio Dina mesecima pre nego što će potpisati ugovor.

-Jedan od mojih skauta stupio je u kontakt i rekao: “Moram da upoznam ovog dečaka jer je on suludo dobar.” I tako su njih dvojica počeli da igraju mečeve jedan na jedan svakodnevno koliko god su mogli. I posle nekog vremena skaut mi je rekao: “Moraš da potpišeš ugovor sa klincem, inače će neko drugi to uraditi.”

Otkako se pojavio 2017. godine “Fortnajt” je postao najrasprostranjenija igrica na svetu. Kada samo pogledate nagradni fond na Fortnajtovom svetskom kupu 2019. godine, shvatite da se tu vrti ozbiljan novac. Din priznaje da mu je velika inspiracija aktuelni svetski šampion Kajl “Bugha” Girsdorf.

-Moj san je da budem kao Bugha i da igram kao on. Ugledam se na njega jer ga niko nije uzimao za ozbiljno dok nije pobedio na Svetskom kupu, a i ja sam se tako osećao sve dok nisam potpisao za “Team 33.”

Uprkos njegovom uzbuđenju, neki propisi bi mogli da ga spreče da uđe u svet profesionalnih gejmera. Prema glavnom svetskom starosnom sertifikatu, Džozef je premlad da igra “Fortnajt” jer je igrica rangirana kao PEGI 12 ili ESRB “teen” zbog čestog blagog nasilja koje sadrži.

Ugovor stoji, ali on neće još moći da učestvuje na turnirima sa novčanim nagradama sve dok ne napuni 13 godina. Ipak, može da učestvuje na onima na kojima nema novčanih nagrada.

-Takođe imamo u planu da mu napravimo YouTube kanal, što je legalno. Sa njegovim onlajn prisustvom moći ćemo da njegove veštine naplatimo na druge načine – rekao je Galager.

Godine ga sprečavaju i da strimuje na platformi “Twitch” na kojoj su mnogi mladi igrači izgradili svoja imena.

A ugovor ovog osmogodišnjaka prokomentarisala je i njegova mama.

-Ugovor će da ga zaštiti. Uvek može da se povuče ako to želi i sve je fleksibilno. Napravljen je prema našim uslovima. To je kao sa decom glumcima. Oni će raditi veći deo posla.

A prema Ginisovoj knjizi rekorda Din je drugi najmlađi pro-gejmer u istoriji, odmah iza amerikanca Viktora De Leona Trećeg, poznatog onlajn kao “Lil Poison”, koji je svoj prvi ugovor potpisao kada je imao sedam godina.

Bilo kao bilo, Dina čeka uzbudljiva budućnost u svetu gejminga, tako da očekujte uskoro da ga vidite na naslovnim stranama eSports-a.

 

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike