Komentator "Kanala +" zlostavljao žene: Alo, "EA", nećemo glas manijaka u FIFA igrici

24.03.2021 | 17:21

Autor: Dejan Petković

Pjer Menez nosi na duši najmanje dva dokazana slučaja kao seksualni napasnik

Copyright Profimedia

Francuski mediji poslednje dve nedelje intezivno prenose detalje velike afere sa seksualnim zlostavljanjem žena za šta je osumnjičen sportskom komentatoru “Canal+” Pjer Menez.

Poznatom novinaru stavljaju se na dušu dva slučaja uznemiranja i zlostavljanja žena, jedan oz 2011. i drugi iz 2016. godine. Prva Menezova žrtva bila je novinarka Izabela Moro, koju je ponovo pred mnogim svedocima zagrlio i ljubio u usta na silu. U drugom slučaju učinio je to koleginici Mari Portolano tako što joj je na kraju snimanja jedne emisije podigao suknju i počeo da joj dodiruje telo. Sve to pred gledaocima u studiju.

Danas, skoro pet godina kasnije, Portolano je napravila i emitovala dokumentarni film o zlostavljanju žena u kojem je dala i svoju ispovest o iskustvu sa Menezom.

Prašina se digla do te mere da su i igrači popularne FIFA zatražili od izdavača “EA” da ukloni glas Meneza iz ove igrice sa francusko tržište.

Pročitajte još

– Jedan od vaših komentatora za francusko izdanje, Pjer Menez, optužen je za seksualni napad na brojne ženske televizijske voditeljke. Učinite sve što je potrebno da se on više ne pojavljuje u vašoj i našoj igri – poručili su sa FIFA Gamers Bloga

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam