Novo istraživanje pokazuje da veliki broj gejmera planira karijeru u esports industriji

11.04.2024

21:49

0

Istraživanje uključuje anketu 1000 ispitanika u uzrastu od 16 do 19 godina koji su zainteresovani za esport

Novo istraživanje pokazuje da veliki broj gejmera planira karijeru u esports industriji
Copyright Printscreen: Ex Corp

Ex corp, matična kompanija platforme CS.MONEY, objavila je izveštaj koji detaljno opisuje razvoj sistema obrazovanja i perspektivnost karijere u esports sektoru. Istraživanje uključuje anketu 1000 ispitanika u uzrastu od 16 do 19 godina koji su zainteresovani za esport. Anketu je sprovela kompanija OnePoll, i to u Brazilu, Francuskoj, Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u.

Izveštaj posebno ističe da 42% ispitanika sebe vidi u esports industriji, konkretno u sledećim sektorima: zdravstvo (29%), produkcija i dizajn programa (25%), obrazovanje (24%) i menadžment igrača (23%), piše portal "Rur.rs".

U istraživanju se navodi da 55% ispitanika veruje da će im odgovarajuća fakultetska diploma pomoći da pronađu zaposlenje u esports industriji. 44% razmatra studije u oblasti koja je povezana sa esportom, dok 28% napominje da je malo verovatno da će se opredeliti za tako nešto. U nastavku smo saznali više i o prednostima i manama integracije esports diplome, zaposlenju i otvaranju novih radnih mesta i uslovima za dodatni rast esports sektora.

Ispitanici su takođe naveli ključne aspekte kada je reč o planiranju karijere u esportu. Za većinu ispitanika, ljubav prema esportu i visoka zarada su najvažniji.

Pored detaljnog izveštaja, u istraživanju možemo pročitati korisne savete značajnih ličnosti iz esports industrije, uključujući direktora G2 Esportsa Albana Dešelota i NAVI direktora Olekseja Kučerova.

Celu i skraćenu verziju izveštaja besplatno možete pročitati na zvaničnom Ex corp sajtu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike