EA Sports FC Pro najavio novu eChampions Ligu

24.01.2024

23:05

0

Osam najboljih fudbalskih klubova koji obezbede plasman u četvrtfinale UCL-a će dobiti direktnu pozivnicu za eChampions League

EA Sports FC Pro najavio novu eChampions Ligu
Ilustracija - Copyright UEFA/EA Sports

EA Sports FC Pro, zvanični esports program za EA FC, i Evropska fudbalska asocijacija UEFA zvanično su najavili svoj novi program, eChampions League (eCL).

U sklopu ovog takmičenja, koje nudi nagradni fond od 280.000 dolara, najbolji evropski EA Sports FC igrači će predstavljati svoje fudbalske klubove na virtuelnom terenu tokom maja. Ovogodišnje izdanje turnira će takođe biti ekskluzivno za fudbalske klubove, gde će FC Pro lige širom Evrope odlučiti koji timovi će se kvalifikovati, piše portal "Rur.rs".

FC Pro lige, koje će početi u februaru, pružiće igračima priliku da napreduju u grupnu fazu eChampions League takmičenja. Kao pandan stvarnoj Ligi šampiona, osam najboljih fudbalskih klubova koji obezbede plasman u četvrtfinale UCL-a će takođe dobiti direktnu pozivnicu za eChampions League.

Grupna faza će početi 11. maja, odakle će se najbolja 24 igrača plasirati za narednu fazu turnira. Najboljih osam takmičara će se kvalifikovati za eCL finale koje će se održati uživo u Londonu uoči UCL finalu na stadionu Vembli 29. maja.

- Jako smo uzbuđeni i jedva čekamo novu eChampions ligu. Drago nam je što će naši fanovi ponovo imati priliku da navijaju za svoje omiljene klubove na ovakvom elitnom esports turniru - izjavio je FC Pro komesar, Sem Turkbas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike