Britanski izaslanik hvali partnerstvo između Saudijske Arabije i Velike Britanije u oblasti esporta!

14.10.2023

00:44

0

Sportska federacija Saudijske Arabije potpisala je Memorandum o saradnji s Britanskom federacijom esporta u prisustvu princa Faisala bin Bandar bin Sultana

Britanski izaslanik hvali partnerstvo između Saudijske Arabije i Velike Britanije u oblasti esporta!
Copyright Twitter/@Saudi_Esports

Sportska federacija Saudijske Arabije (SEF) potpisala je Memorandum o saradnji s Britanskom federacijom esporta u prisustvu princa Faisala bin Bandar bin Sultana, predsednika Upravnog odbora SEF-a, i britanskog ambasadora ove nedelje, piše portal "Rur.rs".

Komentirajući partnerstvo, britanski ambasador je izjavio u sredu: 

- Radujem se što ću biti prisutan na potpisivanju Memoranduma o razumevanju između britanske i saudijske federacije esporta ove nedelje. Radujem se videti što mogu postići zajedno u ovoj rastućoj industriji.

SEF je izjavio: “Radujemo se saradnji s Britanskom federacijom esporta, važan korak u razvoju i unapređenju sektora esporta u Ujedinjenom Kraljevstvu.”

Princ Faisal je rekao da SEF “konstantno evoluira i stvara nove puteve za igrače da steknu nova iskustva, a naša saradnja s BEF će igrati ključnu ulogu u podsticanju talenata i ujedinjenju esports zajednice.”

Dodao je: “S udruženim snagama, siguran sam da možemo stvoriti platformu koja osnažuje igrače, razvija inovacije i otvara put za uspešnu esport industriju kako u obema zemljama, tako i širom sveta.”

Novi sporazum donosi velike beneficije za esport

Sporazum uključuje zajedničko organiziranje i razvoj esporta putem programa kulturne razmene, ujedinjenje esport zajednice i saradnju na obrazovnim programima.

Cilj mu je i unapređenje veština igrača putem razvoja programa obuke i promocija znanja među igračima, trenerima i zaljubljenicima u sektor.

Opisujući ga kao “istorijsko partnerstvo” koje će postaviti nove standarde izvrsnosti, obrazovanja i inovacija u svetu esporta, BEF je u saopštenju rekao: 

- Britanski esportovi, nacionalno telo za esportove u Velikoj Britaniji, najavljuju istorijsko partnerstvo sa SEF-om, regulatornim telom odgovornim za razvijanje igrača i razvoj igračke zajednice i industrije u Saudijskoj Arabiji, označavajući značajan korak u unapređenju globalne esport industrije.

Ova važna saradnja potpisana je istovremeno dok britansko Ministarstvo za poslovanje i trgovinu pravi svoju prvu misiju trgovine esporta u Saudijsku Arabiju s ciljem uspostavljanja veza i istraživanja prilika na saudijskom tržištu.

Obe federacije su se obavezale da će zajedno raditi na podizanju esporta na nove visine u okviru sporazuma. Partnerstvo je lansirano zajedno s prijemom u Rijadu koji je organizovao britanski ambasador, a prisustvovali su princ Faisal i izvršni direktor britanskih esporta, Čester King.

Kao deo sporazuma, BEF i SEF će domaćini i gostujuće mečeve s vodećim britanskim i saudijskim igračima esporta na Nacionalnom kampusu za performanse e-sportova u Sandrlendu i u Gamers8 2024. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike