Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir!

10.10.2023

18:18

0

Valdner je najavio da će se Dota 2 LAN turnir u vrednosti od 100.000 dolara održati u sklopu ovogodišnjeg Waldner Kupa u Stokholmu

Legenda stonog tenisa, Jan-Ove Valdner, organizuje Dota 2 turnir!
Copyright JO Waldner

Valdner je najavio da će se Dota 2 LAN turnir u vrednosti od 100.000 dolara održati u sklopu ovogodišnjeg Waldner Kupa u Stokholmu od 24. do 26. novembra, piše portal "Rur".

Na turniru će se takmičiti Alliance, švedska organizacija koja je osvojila treći International, kao i čuveni LGD Gaming, koji je nedavno raskinuo dugogodišnji ugovor sa PSŽ-om. Nije nam poznato koliko će se ukupno timova takmičiti, ali znamo da će se održati onlajn kvalifikacije za preostale slotove.

Dota 2 takmičenje će se igrati uporedo sa turnirom u stonom tenisu, uživo na Waldner Kupu. Događaj će igrati važnu ulogu u popularizaciji Dote 2 i stonog tenisa, ali i brisanju granica između esporta i tradicionalnog sporta.

- Ovaj događaj je retka prilika da mogu da iskažem moju strast prema tradicionalnom sportu i dinamičnom esportu. Jedva čekam da vidim sve te talentovane Dota 2 igrače i njihove fanove na jednom mestu - rekao je Valdner.

Jan-Ove Valdner je bivši švedski stonoteniser. Često je nazivan”Mocartom stonog tenisa”, i naširoko smatran za jednog od najboljih stonotenisera svih vremena. Valdner je takođe jedini stonoteniser izvan Azije koji je osvojio zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama (1992).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike