Škoti prave arenu od 4.000 mesta

18.09.2020

16:09 >> 10:36

0

Autor: 24sedam

Škoti prave arenu od 4.000 mesta
Copyright Profimedia

Škoti se ne šale i planiraju ozbiljna ulaganja u e-sport. U prilog tome svedoči i novi razvojni plan grupe „Northern Lights Arena Europe Limited” (NLAE), koja je potpisala ugovor o saradnji sa gradom Dandijem o izgradnji novog centra za zabavu u narednih 18 meseci.

Reč je o posebnoj dvorani koja će biti izgrađena u sklopu Dandi i Angus koledža i Univerziteta Abertej, u cilju edukacije i stvaranja još više prilika za sve kroz e-sport akademiju.

Ideja je da se napravi arena koja će imati 4.000 mesta sa višestrukim funkcijama, radi organizacije raznih događaja u e-sprotovima. Takođe, postojaće e-sport akademija za rad, edukaciju i razvoj, kao i poseban prostor za odmor, razne sportske događaje koji mogu da se održe u zatvorenim uslovima i poslovne sastanke.

– Presrećni smo što možemo da saopštimo svima da će grad Dandi biti prvi od nekoliko višemilionskih projekata na kojima naš tim radi. Impresionirani smo pristupom koji ovaj grad ima i ambicijama u vezi sa idejom koja će biti u samom srcu Dandija – rekao je izvršni direktor NLAE Kris Tarner.

Kao deo celog ovog projekta, Univerzitet Abertej želi da razvije i posebne kurseve koji će biti prilagođeni tržištu e-sporta i koji će omogućiti studentima da koriste sve benefite nove dvorane.

– Veoma smo uzbuđeni. Ovaj projekat ima veliki potencijal za razvoj kako našeg grada, tako i digitalne ekonomije Škotske. Naš univerzitet ima internacionalnu reputaciju i mnogo uspeha u sektoru video-igara i predstavlja idealno mesto za razvoj ove ideje. Biće odličan most za naše studente i celu industriju e-sporta – objasnio je rektor ovog univerziteta profesor Gregor Vajt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike