Upoznajte prvu profesionalnu LoL igračicu LJL lige!

16.06.2023

19:15

0

Miju ”Shakespeare” Otomo je igrala kao izmena za ekipu FENNEL u njihovom debitantskom meču Summer Splita

Upoznajte prvu profesionalnu LoL igračicu LJL lige!
Copyright Akihabara News

Ovo je istorijski trenutak za profesionalni League of Legends i LJL ligu, ali i ženski esport.

Miju ”Shakespeare” Otomo je igrala kao izmena za ekipu FENNEL u njihovom debitantskom meču Summer Splita, i time zvanično postala prva igračica u japanskoj LJL ligi. To nije sve, jer je jedina igračica koja se trenutno takmiči u prvoj diviziji ”Worlds regiona”. To znači da se Shakespeare potencijalno može plasirati za ovogodišnji Worlds šampionat, piše portal Rur.rs.

Sa Shakespeare na poziciji supporta, FENNEL je imao sjajan početak u ligi sa rezultatom 2-0. U ovim mečevima je igrala Lulu i Yuumi, gde je imala ukupan rezultat 3/1/22.

- Jako sam srećna što sam pobedila u mom prvom LJL meču, posebno što me roditelji do sada nisu podržavali. Mislim da će se njihovo mišljenje sada promeniti - izjavila je Shakespeare.

Mlada Japanka je bila deo FENNEL-a još od septembra 2021. godine, kada je nastupala za njihovu Rascal Jester LoL diviziju, koja je kasnije postala akademska ekipa organizacije. U februaru 2022. godine je prešla u prvi tim kao izmena.

Shakespeare je ovom prilikom menjala Iana ”Corporal” Pirsa, stalnog člana postave, koji ju je pohvalio na socijalnim mrežama.

Da bi se kvalifikovao za Worlds šampionat, FENNEL mora da osvoji Summer Split. Ovaj podvig neće biti nimalo lak, s obzirom da je DetonatioN FocusMe pobedio na devet od deset prethodnih splitova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike