Velemajstor potpisao: Nakamura stigao, sve su bliži zvaničnom prihvatanju u e-sport zajednicu

20.09.2020

18:14 >> 05:18

0

Autor: 24sedam

Ogromno pojačanje za TSM

Velemajstor potpisao: Nakamura stigao, sve su bliži zvaničnom prihvatanju u e-sport zajednicu
Copyright Printscreen/YouTube/TSM

Verovatno najvažniji korak je napravljen. Šahovski velemajstor Hikaru Nakamura je potpisao ugovor sa TSM-om. Profesionalnom e-sport organizacijom koja promoviše igrice kao što su „League of Legends“, „Hearthstone“, „Fortnite“ i mnoge druge.

Odlučili su da ulože i u šah, pa su tako potpisali čoveka čija vrednost se procenjuej na 50 miliona dolara! Potvrdili su to na zvaničnom „YouTube“ kanalu. Usled pandemije koronavirusa dešavanja sa sportskih terena su se „preselila“ na internet, pa je tako i šah postao sve gledaniji putem raznih strimova.

Ovim potpisom je šah došao na korak da postane i zvanično prihvaćen kao e-sport. Očekuje se da njegove partije budu prenošene putem sajta „Chess.com“ i da će tu davati i određene savete svima koji ga budu rpatili.

– To što sam potpisao ugovor sa jednom od najvećih organizacija e-sporta u Severnoj Americi kao što je TSM je najbolji pokazatelj koliko šah kao sport raste. Sve je popularniji. Za mene lično to pokazuje da ovo nije samo trenutni „bum“ i da će biti još mnogo prilika da se promoviše ova igra u budućnosti – poručio je Nakamura koji je rođen u Japanu, ali igra pod zastavom Amerike.

Zadovoljstvo nije krila ni Lina Ksu iz TSM.

– Šah je veoma popularan na „Tviču“ i kada smo malo više to istražili videli smo da je Hikaru glavni razlog za to. Autentičan način na koji je komunicirao sa svima, sve što je uradio, to nas je privuklo. Na sličan način smo i mi kao kompanija počeli. Na pčetku smo kreirali takav sadržaj kojim smo učili naše fanove o samim igrama koje volimo. Kada je šah u pitanju, veliki broj turnira je sada onlajn i to će nam znatno pomoći u rastu. U pitanu je vin-vin situacija za sve – rekla je Lina Ksu.

Nakamurin prelazak je primorao mnoge e-sport kompanije da i one pronađu slično rešenje, pa je tako pozive dobio i jedan od najpoznatijih igrača šaha Magnus Karlsen.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike