Fnatic se povlači sa profesionalne Dota 2 scene

13.02.2023

17:05

0

Njihov pad u drugu diviziju je bio pravi šok za fanove

Fnatic se povlači sa profesionalne Dota 2 scene
Fnatic - Copyright Valve

Posle razočaravajućeg nastupa u zimskoj DPC sezoni, Fnatic je odlučio da se privremeno povuče sa profesionalne Dota 2 scene, piše portal "Rur.rs".

Imajući u vidu da se Fnatic takmičio na prošlogodišnjem International šampionatu i da je bio jedan od favorita u zimskoj DPC sezoni 2023, njihov pad u drugu diviziju je bio pravi šok za fanove. Za ekipu su nastupali neki od najboljih igrača iz SEA regiona –  Gabbi, Armel, kpii, DJ i Jaunuel – tako da je prilično čudno što nisu barem uspeli da zadrže svoju poziciju u prvoj diviziji.

Fnatic je završio zimsku DPC sezonu sa samo jednom pobedom. Ovo nije bilo jedino iznenađenje međutim, jer su Execration i Geek Slate, suprotno svim očekivanjima, bili najdominantnije ekipe tokom sezone, ostvarivši plasman za Major u Limi.

Fnatic je bio aktivan na Dota 2 sceni od njenih ranih dana 2011. godine. U to vreme je vodio evropski sastav, sa igračima kao što su N0tail i Fly. Nekoliko godina kasnije sastav se preselio u SEA region, gde je ostvario solidan uspeh.

Prema zvaničnom saopštenju organizacije, čini se da će njihova Dota 2 divizija propustiti čitavu sezonu. Verujemo da će se vratiti na scenu nakon 12. International šampionata, osim ako pre toga ne potpišu neku od ekipa iz prve divizije SEA lige.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike