Francuska planira da investira u esports, želi da sarađuje sa organizatorima, izdavačima i ekipama

19.01.2023

19:30

0

Esports poslednjih godina postaje sve aktuelnija tema, a mnoge države širom sveta su ga već izjednačile sa tradicionalnim sportom

Francuska planira da investira u esports, želi da sarađuje sa organizatorima, izdavačima i ekipama
Copyright Printscreen/Youtube/LoL Esports

Esports poslednjih godina postaje sve aktuelnija tema, a mnoge države širom sveta su ga već izjednačile sa tradicionalnim sportom. U pripremi za Olimpijske igre 2024. godine, Francuska je nedavno otkrila novi plan za izgradnju ”nacionalnog esports ekosistema” u državi, piše portal Rur.rs.

Ove vesti saznajemo iz izveštaja sa sastanka francuske esports asocijacije, francuskog predsednika esporta, Désiré Koussawo, ministra sporta i drugih zvaničnika. Cilj ovog sastanka i gorepomenutog projekta je da se od Francuske napravi ”velika esport nacija”, i to edukacijom ljudi i institucija o industriji, kao i jačanjem komunikacije između kompanija, esports organizacija i vlade.

Da bi izgradila efikasan sistem, francuska vlada će sarađivati sa esport organizacijama i izdavačima. Pored toga, strani esportisti već sada mogu da podnesu zahtev za specijalnu ”talent” vizu da bi se profesionalno takmičili u Francuskoj. Igrači su ranije mogli da apliciraju samo za turističke ili radne vize, zbog čega je često bilo situacija gde su kasnili na turnire i lige, kao što je LFL.

Na konferenciji za štampu najavljen je i esports događaj koji će se održati paralelno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine – ”Olimpijska nedelja esporta”. Format eventa će biti detaljno objašnjen kasnije ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike