Rešena je velika dilema: Evo ko je omiljeni lik iz video-igrica, a nije Pikaču

11.10.2020

15:00

0

Autor: N. St.

Klasici se ne zaboravljaju

Rešena je velika dilema: Evo ko je omiljeni lik iz video-igrica, a nije Pikaču
Copyright Profimedia

Koga najviše vole? Pitanje koje se postavlja u svim sferama života, posebno kada je sport u pitanju. Među njima su i likovi iz video igrica.

Portal „Mazuma“ je odlučio da napravi veliko istraživanje o tome ko je omiljeni lik iz video igrica, odnosno koga gejmeri najviše vole.

Rezultat (ni)je iznenađujući. Na prvom mestu je – Pekmen sa 53.1 milionom pretraga.

– Bez obzira na veliki napredak u svetu tehnologije u poslednjih nekoliko decenija izgleda da ne može da se zaboravi klasik kada su likovi iz video igrica u pitanju. Pekmen je na vrhu – navodi se na sajtu.

Drugi je Pikaču sa 38.4 miliona pretraga.

– Franšiza Pokemona je „eksplodirala“ u kasnim devedesetim sa preko 150 likova koje ste mogli da uhvatite i trenirate, ali se zna ko je najpopularniji. Pikaču! On se prvi i pojavio i brzo postao jedna od ikona ove franšize. Po njemu je čak i napravljen film „Detektiv Pikaču“, glas mu daje poznati glumac Rajan Rejnolds.

Na trećem mestu je Sonik sa 38.4 miliona.

– Plavi jež koji može da trči superoničnom brzinom možda zvuči kao nestvaran lik u video igricama, ali je Sonik brzo postao jedan od najpopularnijih likova u svetu igrica devedesetih godina.

Na četvrto memstu je Super Mario, a iza njih među 50 najpopularnijih su Kraš Bandikot, Luiđi, Lara Kroft, Donki Kong, Eš Kečam, Džil Valentajn, Maks Pejn, Sub-Zero i mnogi drugi…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike