Brazilski LOUD savladao Optic u borbi za svetski Valorant šampionat

19.09.2022

18:25

0

Možda i najveće rivalstvo u tekućoj godini je sinoć dobilo dramatičnu završnicu

Brazilski LOUD savladao Optic u borbi za svetski Valorant šampionat
Screenshot 2022-09-19 at 20.14.24 - Copyright Riot Games

Možda i najveće rivalstvo u tekućoj godini je sinoć dobilo dramatičnu završnicu, pošto je LOUD u velikom finalu svetskog Valorant šampionata (VCT Champions) savladao Optic Gaming rezultatom 3-1!

Iako je brazilska ekipa već jednom savladala Optic Gaming na turniru, znali smo da u finalu neće biti jednostavno ponoviti rezultat. Kažu da je teško pobediti istu ekipu dva puta na turniru, ali Loud je to uspeo da učini i to protiv možda i najboljeg tima na svetu, piše portal Rur.rs.

Prva mapa bio je Ascent, a Brazilci su uspeli da upišu bod tek nakon produžetaka. To nije previše pogodilo FNS-a i njegove momke, koji su ubedljivom igrom na Bindu izjednačili skor. Tada je usledio Breeze, koji je bio presudan. OG nije iskoristio svoje prilike, što je LOUD kaznio. Ponovo su im bili potrebni produžeci, ali su na kraju slavili sa 16-14.

Nadali smo se da će uslediti još jedna uzbudljiva mapa, ali je prethodni poraz zaboleo Optic. Nisu delovali kao ekipa koju znamo, a LOUD je dobio neverovatan vetar u leđa, zbog čega su Haven dobili sa 16-5, čime su i zvanično postali šampioni sveta.


LOUD je tokom cele godine bio jedna od najboljih ekipa na svetu, ali su konačno uspeli da naprave taj korak napred i da donesu Brazilu prvi veliki Valorant trofej. Niko više neće smeti da ih potceni kao regiju, a siguran sam da će naredna Valorant sezona biti uzbudljivija nego ikada ranije!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike