EP za rukometašice: Ubedljiv poraz od Mađarske, sudbina se rešava protiv Hrvatica

06.12.2020

14:32 >> 16:23

0

Autor: D. B.

Sve što je bilo dobro tokom drugog poluvremena protiv Holandije, nije se ponovilo u duelu sa Mađaricama

EP za rukometašice: Ubedljiv poraz od Mađarske, sudbina se rešava protiv Hrvatica
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Herojska pobeda nad svetskim šampionkama Holanđankama, iako je ostvarena sinoć nešto posle 22:30, sada je već davna prošlost. Pred izabranicama Ljubomira Obradovića je još jedan veliki ispit – reprezentacija Mađarske.

Pročitajte još: Kako je naša Kristina očitala lekciju bahatom novinaru iz Danske

Na iznenađenja mnogih Mađarice su poražene u prvom meču grupe C od Hrvatske (24:22), pa im je trijumf nad oslabljenim timom Srbije, koji će u nastavku šampionata biti bez najbolje igračice Andree Lekić, obaveza ukoliko žele da nastave takmičenje.

Pročitajte još: Lekićeva je već operisana, zna se koliko će morati da odsustvuje

– Moramo da idemo na pobedu. Bitno je i zbog marta kada igramo u olimpijskim kvalifikacijama. Nije me iznenadio poraz Mađarica od Hrvatske. Hrvatska je odigrala jednu dobru odbranu. U Koreji na turnir pre SP mi smo odigrali sličnu odbranu na koju se Mađarice nisu snašle, balkanski mentalitet, želele su više pobedu i izvojevale je. Biće zanimljivih utakmica. Samo da nas zaobiđu povrede – objasnio je selektor Srbije Ljubomir Obradović.

Dešavanja na ovom meču možete da pratite na portalu 24sedam.

60′ KRAJ MEČA – SVE ĆE SE ZNATI POSLE MEČA SA HRVATSKOM

Završena je utakmica. Na kraju ubedljiv poraz od Mađarske –  38:26. Što se tiče plasmana u sledeću fazu ništa nije izgubljeno. Naprotiv. Naravno, zavisiće dosta toga i od večerašnjeg meča Holandije i Hrvatske. Ali, ukoliko rezultat bude očekivan, pobedom protiv Hrvatske rukometašice Srbije ostvariće plasman u sledeću rundu. A ako i Holandija pobedi Mađarsku, Srbija će preneti i maksimalni broj poena u sledeću fazu.

55′ IGRAJU DEVOJKE KOJE NISU U PRVOM PLANU

Obradović je u vatru bacio devojke koje nisu osnovne poluge tima. I uspevaju da koliko-toliko smanje prednost Mađarica – 37:24.

49′ SUDIJE GLEDALE SINMAK, RADOSLAVLJEVIĆ BEZ CRVENOG KARTONA

Meč polako, ali sigurno ulazi u poslednjih deset minuta. Nema prevelikih uzbuđenja, osim što su sudije sestre Bonaventura poželele da budu u prvom planu, pa su gledale snimak da li je nehotični kontakt Radoslavljević sa rivalkom bio dovoljan da rukometašica Srbije dobije direktan crveni karton.

43′ I GOLMAN MAĐARSKE POSTIŽE GOL

Činjenica da čitavo drugo poluvreme Srbije igra u napadu sa sedam igračica omogućila je golmanu Mađarske Blakni Biro da postigne gol. Drugi u dresu nacionalnog tima – 31:17.

40′ SAMO SE ČEKA KRAJ MEČ – POBEDNIK JE OVDE POZNAT

Ređaju se promašaji, greške, stative… Naravno, kada je reč o rukometašicama Srbije. Sa druge strane Mađarice kažnjavaju sve… Pogled na semafor pokazuje da je ovaj meč gotov – 28:16.

36′ VEĆ JE SADA JASNO, IZ OVE SITUACIJE NEMA NAZAD

Kao da su se rukometašice Srbije mislima već okrenule kao sledećem duelu protiv Hrvatske. Nema one lude energije i želje kao što je to bilo na meču protiv Holandije. Mađarice imaju 11 golova prednosti – 24:13.

31′ POČELO DRUGO POLUVREME

Izmešao je karte selektor Obradović, ali ništa se ne menja. Ponovo, kao protiv Holandije, igramo bez golmana, ali ovaj put devojke prave greške. Mađarice uvećavaju prednost – 21:11.

30′ POLUVREME ZA ZABORAV – 11:20

Ništa, ali ništa nije funkcionisalo u prvih 30 minuta igre. Odbrana je bila porozna, napad haotičan i dezorganizovan. Četiri gola postigla je Trifunović, Pop-Lazić je postigla tri, Radoslavljević 2, a Krpež i Lavko po jedan. Kod Mađarica Šačik je postigla šest, Šaci četiri koliko i Lukaš. Po dva puta u strelce su se upisale Klujber, Hafra i Kovačić.

26′ GOLMANI SRBIJE NA VETROMETINI

Mnogo golova prima reprezentacija Srbije. Poluvreme još nije gotovo, Mađarice su stigle do 19. gola. Imaju čak devet razlike.

22′ UBEDLJIVA, UBEDLJIVA PREDNOST ZA MAĐARICE

Rukometašice Srbije nikako da pronađu pravi ritam. Sa druge strane Mađarice su rastrčane i ubojite. Ubedljiva, ubedljiva prednost – 16:9.

18′ ŠACIK NE STAJE, PROMENA NA GOLU

Šacik je nemilosrdna. Promenio je Obradović golmana, ali ni Risović ne pomaže. Mađarice imaju najubedljiviju prendost na meču – 13:8.

15′ PROMAŠEN I DRUGI SEDMERAC

Drugi promešeni sedmarac na utakmici. Ovaj put Kristina Liščević nije postigla gol. Mađarice i dalje imaju četiri gola prednosti – 11:7.

13′ ŠACIK PRAVI OGROMNE PROBLEME, TAJM-AUT OBRADOVIĆA

“Jedna igračica nas dobija. Dajemo im fore, pa ih jurimo. Nema od toga ništa. Mnogo više pameti”, savetovao je Ljubomir Obradivić svoje izabranice.

12′ PROMAŠEN SEDMERAC, PA KAZNA

Ponovo Mađarice vode sa tri gola prednosti. Svemu je prethodio promašeni sedmerac. Na gol Pop-Lazićeve, odgovrila je Šacl – 9:6.

9′ RIVALKE PONOVO IMAJU DVA GOLA PREDNOSTI

Taman što su se vratile u meč izabranice Ljubomira Obradovića ponovo imaju dva gola zaostaka – 7:5.

6′ MAĐARICE SE UZDAJU U TANEDEM, SRKINJE SE NE DAJU

Mnogo problema pravi tandem Kovačić-Šačik. Do sada su postigle sve golove za Mađarice. Na 5:3 smanjuju Radosavljević, jedna od igrača koje igraju u Mađarskoj i Trifunović. Od 2:5 stigle su do 5:5.

2’MAĐARICE KORISTE IGRAČICU VIŠE

Povela je Srbija golom Pop-Lazić, zatim je i propustila priliku da uveća prednost. Mađarice koriste igračicu više i vode sa 3:1.

15:51 ŠTA JE NA TALONU

Pobeda nad Holandijom i činjenica da je  Hrvatska pobedila Mađarsku, uz sistem takmičenja da iz grupe idu u sledeću fazu po tri tima i da se prenose bodove iz međusobnih duela, nagoveštava da je za Srbiju još važniji duel poslednjeg kola protiv Hrvatske.

15:47 KO SUDI, KO JE DELAGAT

Meč sude Francuskinje Šarlot i Žuli Bonaventura. Delegati su čuveni Makednonac Dragan Načevski i Karmen Mančado Lopez iz Španije.

15:35 KO JE U SASTAVU

Srbija će na današnjem meču igrati u sastavu: Pop-Lazić, Trifunović, Nikolić, Lavko, Liščević, Krpež, Stoiljković, Radoslavljević, Radojević, Janjušević, Milojević, Jelena Agbaba, Jovović, dok će gol čuvati Tomašević i Risović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike