Dušan Gašić o Borjanovoj "paradi": Navikli smo...

06.11.2020

14:20 >> 14:24

0

Autor: Jovan Terzić

Bivši trener Zvezdinog kapitena za 24sedam o sjajnoj odbrani protiv Genta

Dušan Gašić o Borjanovoj "paradi": Navikli smo...
Copyright MN Press

Milan Borjan je u četvrtak uveče još jednom sačuvao Crvenu zvezdu.

“Panterskom” reakcijom u četvrtom minutu nadoknade odbranio je šut glavom Timu Klajndenstu i sprečio Gent da dođe do izjednačenja u 3. kolu Lige Evrope.

Crvena zvezda je pobedila 2:1 i približila se plasmanu u šesnaestinu finala. Strepeli su navijači poslednjih pola sata, ali im je kapiten ponovo obezbedio miran san.

-Od Krasnodara smo navikli da on donosi prevagu u zadnjim trenucima, tako da ova njegova odbrana nije iznenađenje. Nisam strepeo, jer sam znao da će Borjan biti koncentrisan do kraja – ističe u razgovoru za 24sedam Dušan Gašić, do prošle zime trener golmana u Crvenoj zvezdi, a sada u Al Ahliju iz Džede, gde i dalje sarađuje sa Vladanom Milojević, Milanom Kosanovićem…

Borjan sada trenira pod komandom Pjerluiđija Brivija, Italijana kog je Dejan Stanković izabrao u svoj stručni štab.

Na redovnoj vezi

Iako više nisu u istom klubu, pa ni državi, Gašić i Borjan ostali su u redovnom kontaktu.
-Čujemo se često, pre utakmica mu poželim sreću, a posle čestitam. Postali smo prijatelji za ceo život. Pričamo ne samo o fudbalu, već i o drugim temama, ali kada je reč o njegovim igrama ne bi bilo korektno da mu ja nešto govorim, jer sada ima drugog trenera i novi stručni štab. Da mu pružim podršku, to naravno uvek mogu.

MN Press

-Nekih posebnih promena u njegovim nastupima nema. Sada je drugačiji stil Zvezdine igre, pa se prilagodio tome, što me ne čudi jer je adaptabilan kako na sisteme, tako da i na razlike utakmica u domaćem prvenstvu i Evropi. Mi smo svojevremeno pravili komparaciju evropskih i domaćih utakmica, to su ogromne razlike, ali on se sjajno nosi sa tim.

Od odlaska Marka Marina, kapitenska traka Crvene zvezde je oko Borjanove ruke.

-Kao kapiten je još više sazreo. U početku mi je delovalo da mu ona pravi opterećenje, ali sada mu daje ogromno samopouzdanje i nosi je baš kako se očekuje od kapitena Crvene zvezde – smatra Gašić.

“Parada” u poslednjim trenucima utakmice sa Gentom je ono što će se pamtiti, ali ne treba zanemariti i to da je tokom drugog poluvremena Borjan u nekoliko navrata imao poteškoće da pronađe saigrače ispucavanjem lopte iz svog kaznenog prostora. Uticao je na to klizav teren zbog kiše, a Gašić nam je dao dodatno objašnjenje.

-Ispucavanje je tehnički detalj, koji je uslovljen donošenjem odluka kome, kada i gde daješ loptu. U domaćem prvenstvu imaš vremena da se pripremiš jer se igra sporije, ali u Evropi je to drugačije, mnogo brže i igrači su pod većim pritiskom rivala. To su sve normalne stvari. Dobro je dok su nekažnjenje, ali Borjan i kada pogreši u ispucavanju, to nadoknađuje “paradama” na golu.

Pošto i dalje redovno prati igre crveno-belih, pitali smo Gašića kolike šanse daje svom bivšem klubu da ponovi uspeh iz 2018. kada je i on bio tu, a kada je ekipa igrala šesnaestinu finala Lige Evrope.

-Zvezda ima velike šanse i verujem da će proći. Gledam utakmice kada god mi obaveze dozvoljavaju. Gledao sam i sinoć, osvojena su tri boda i to je najvažnije. Kada je tako, posebno u Evropi, ne može se biti nezadovoljan.

Ispričao nam je mladi trener i o situaciji sa golmanima u Saudijskoj Arabiji.

-Talentovan su narod, ali prave veliki propust u radu sa mlađim kategorijama. Strani treneri se dovode za seniorski uzrast, a tada je kasno menjati nešto. Imaju sjajne uslove, imaju talenat, ali nema metodolige rada i to je teško nadomestiti. Kada bi se pozabavili tim delom i radom mlađih kategorija bilo bi mnogo bolje – smatra Dušan Gašić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike