Drama sa srećnim krajem: Zvezdini juniori protiv Reala za finale Evrolige

04.06.2021

11:45 >> 13:24

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli, uz malo sreće, sačuvali šanse za plasman u završnicu turnira

Drama sa srećnim krajem: Zvezdini juniori protiv Reala za finale Evrolige
Copyright Promo/KK Crvena zvezda

Juniori Crvene zvezde sačuvali su šansu da se nađu u finalu završnog turnira Evrolige. Mladići u crveno-belim dresovima u drugom meču savladali su Žalgiris (65:63), a potom ih je obradovao i madridski Real, koji je u ništa manje dramatičnom meču savladao Asvel (82:80) i na taj način produžio nadu Beograđana da se plasiraju u borbu za trofej.

Topić i drugovi će se za plasman u finale boriti upravo protiv „kraljevskog kluba“, koji je uz mnogo sreće ostvario pobedu protiv francuskog tima, s obzirom na četiri promašena slobodna bacanja Huana Nunjeza u samoj završnici duela.

Zvezda se, s druge strane, baš kockala protiv Žalgirisa. Crveno-beli su sredinom treće deonice vodili 48:33, ali su potom dozvolili rivalu da serijom 30:10 u poslednja dva minuta uđe sa plus pet. Ipak, košarkaši beogradskog kluba su trojkom Nikole Topića i sa četiri vezana poena Ognjena Matovića uspeli da upišu značajan trijumf.

Topić je bio najefikasniji sa 16 poena, a u redovima Zvezde su dvocifreni bili još Nikola Šaranović sa 12, Filip Branković sa poenom manje i Matović, koji je meč završio sa 10 poena.

Podsetimo da Srbija ima još jednog predstavnika u Valensiji – to je ekipa Mege koja će od 15.00 časova igrati meč drugog kola protiv Stela Azure iz Italije, nakon što je sinoć ubedljivo pobedila domaćina.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike