Dokazano: Poznato koje su utakmice nameštene u Prvoj ligi Srbije

15.04.2021

12:44

0

Autor: Milan Nastić

Disciplinska komisija FSS donela konkretne odluke

Dokazano: Poznato koje su utakmice nameštene u Prvoj ligi Srbije
Copyright MN Press

Na sednici Disciplinske komisije FSS, kojom je predsedavao Ivan Nikolić, u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane nadležnih organa UEFA protiv GFK „Jagodina i FK „Borac 1926“ Čačak, da su svojim činjenjem ugrozili i povredili itegritet fudbalskih utakmica Prve Lige Srbije FK „Trajal“ – FK „Jagodina“ i FK „Železničar“ – FK „Borac 1926“, donete su sledeće odluke:

Pročitajte još

1. Kažnjava se GFK „Jagodina“ oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 6.000.000 dinara.

2. Kažnjava se FK „Borac 1926“ Čačak oduzimanjem šest bodova od onih koje je osvojio do izricanja ove kazne i novčanom kaznom u iznosu od 4.000.000 dinara.

Pored ovoga, Disciplinska komisija FSS donela je i odluke o kaznama zbog slabe organizacije, nedozvoljenog prisustva gledalaca i nepoštovanja odredaba iz COVID protokola o organizaciji utakmica, tako što je Crvenoj zvezdi izrečena novčana kazna u iznosu od 700.000 dinara zbog navedenih propusta na utakmici Super Lige Srbije sa Partizanom.

Iz istih razloga, kažnjen je i FK „Novi Pazar“ novčanom kaznom u iznosu od 500.000 dinara, a u vezi sa organizacijom utakmice sa TSC iz Bačke Topole.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike