Đorđević bez milosti prema Partizanu, Fener je u ovom trenutku preveliki zalogaj za crno-bele

12.09.2021

18:46 >> 19:48

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Željka Obradovića lako pali u finalu istanbulskog turnira

Đorđević bez milosti prema Partizanu, Fener je u ovom trenutku preveliki zalogaj za crno-bele
Copyright Promo/KK Partizan

Fenerbahče je u ovom trenutku preveliki zalogaj za novi tim Partizana, koji na sve još nije ni kompletan. U finalu istanbulskog turnira, izabranici Aleksandra Đorđevića savladali su crno-bele 89:62.

Ostali su puleni Željka Obradovića bez daha u nedeljnom finalu. Sinoćna tri produžetka protiv Monaka bez dileme su ostavila traga na košarkašima beogradskog kluba, koji su tek na momente uspevali da pruže kakav takav otpor favorizovanom rivalu.

Iako jači za kapitena Zagorca, crno-beli posle samo šest minuta igre bili u dvocifrenom zaostatku (10:0). Slab početak i više od šest minuta bez koša apsolutno su odredili dalji tok meča, koji je protekao u neuspešnim pokušajima izabranika najtrofejnijeg trenera Evrope da uhvate rezultatski priključak za razigranim košarkašima domaćeg tima, kojeg su u prve dve deonice predvodili Henri, Polonara i Mahmutoglu.

Trojkama Pantera i Smailagića, koji je večeras bio jedna od, koliko toliko, svetlih tačaka crno-belih, Partizan je krenuo u mini seriju kojom je u 17. minutu nagovestio povratak u meč (34:26), ali su raspoloženi košarkaši Fenerbahčea do kraja treće deonice ubacili tri šuta van linije 6.75 i otišli na sigurnih 47:33.

Već tada je bilo izvesno da će Zagorac i drugovi teško napraviti još jedno iznenađenje na Bosforu, da bi sredinom treće deonice Biberović i Apkinar zajedničkim snagama odveli Fenerbahče na nedostižnih 76:48 pred poslednji doviminutni odmor.

Partizan NIS : Kuruc 5, Panter 7, Ledej 15, Zagorac 2, Avramović, Dangubić 2, Smailagić 14, Miletić 2, Mur 2, Glas, Trifunović 7, Madar 6

Fenerbahče Beko: Šajok 5, Akpinar 16, Mahmutoglu 8, Biberović 10, De Kolo 4, Pieria 6, Pier 11, Bartel 12, Veseli 2, Buker, Polonara 11, Duverioglu 4

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike