Derbi nije za debi: Grujić "u civilu" gledao remi Sportinga i Porta

17.10.2020

22:44

0

Autor: Adam Štulić

Najveći portugalski fudbalski duel završen bez pobednika

Derbi nije za debi: Grujić "u civilu" gledao remi Sportinga i Porta
Copyright Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Najveći portugalski derbi završen je bez pobednika, pošto su u Lisabonu Sporting i Porto igrali 2:2 (1:2).

Iako su mnogi očekivali da će se srpski vezista Marko Grujić, koji je u samoj završnici prelaznog roka stigao na “Dragao” kao pozajmljen fudbaler Liverpula, naći barem u protokolu za meč, strateg Porta Serđo Konseisao odlučio je da još nije vreme za nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, koji će priliku za debi sačekati na nekoj od narednih utakmica.

Duel na stadionu “Žoze Alvelade”, pogotovo u prvom poluvremenu, obilovao je interesantnim detaljima. Domaći su poveli u devetom minutu preko Nuna Santosa, da bi plavo-beli do odlaska na veliki odmor došli do preokreta golovima Uribea u 25. i Korone u 45. minutu. Tu nije bio kraj zanimljivostima u prvom delu igre, pošto je u trećem minutu nadokande vremena, posle konsultacije s VAR glavni arbitar odlučio da poništi penal za Sporting, dok je u petom minutu nadoknade povukao crveni karton gostujućem fudbaleru Sansuiju.

Velika borba viđena je i u nastavku meča, koji je konačan epilog dobio u 87. minutu, kada je Veito postavio konačnih 2:2, pošto je prethodno u 56. minutu ušao u igru umesto Kabrala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike