Čudno veče za Srbe u NBA: Pokuševski izolovan, Marjanović van igre, Bjelica van ritma, a pobednik je Jokić koji nije ni igrao

01.04.2021

06:01 >> 06:09

0

Autor: D. B.

Centar Denvera ima šansu da u danima koji dolaze zacementira status najkorisnijeg igrača lige

Čudno veče za Srbe u NBA: Pokuševski izolovan, Marjanović van igre, Bjelica van ritma, a pobednik je Jokić koji nije ni igrao
Copyright Profimedia

Neće po lepim stvarima košarkaši iz Srbije pamtiti mečeve njihovih timova u NBA ligi.

Aleksej Pokuševski nije bio u sastavu Oklahome sitija zbog toga što je morao da uđe u zdravstveni i sigurnosni protokol. Njegova Oklahoma siti je slavila protiv Toronta (113:103).

Boban Marjanović nije igrao odlukom trenera za Dalas, koji je na krilima sjajnog Luke Dončića pobedio Boston (113:108) uz 36 poena Slovenca.

Nemanja Bjelica jeste, ali i dalje nije uspeo da postigne prve poene u dresu Majamija. U pobedi nad Indijanom (92:87) on je igrao šest minuta, nije uputio nijedan šut, a imao je samo jedan skok.

A opet za pobednika večeri mogao bi da bude proglašen Nikola Jokić, iako njegov Denver nije ni igrao. Zbog čega? Pa zbog toga što je Nikolin najveći rival u trci za najkorisniji igračem ligaškog dela NBA lige, Džejms Harden morao da napusti meč Bruklina protiv Hjustona. Bek je u pobedi protiv svog bivšeg tima Hjustona (120:108) morao da napusti igru zbog povrede zadnje lože desne noge.

Trener Bruklina, za koji dugo već ne igra Kevin Durent, Stiv Neš veruje da nije reč o težoj povredi, ali…

Harden je poslednji u nizu igrača koji su Jokićevi konkurentni u trci za MVP nagradu koji su na prinudnom odmoru. Prvi se povredio Džoel Embid, pa Lebron Džejms, sada i najpoznatija brada NBA lige.

Pročitajte još

Čak i bez “pomoći” povreda u Nikolu veruje i jedan od najboljih igrača Denvera svih vremena Aleks Ingliš.

– Čoveče, on je tu blizu – objasnio je čovek koji je rekorder Denvera po broju postignutih poena, asistencija i odigranih minuta – Nikola ima snažne adute da bi bio proglašen za najkorisnijeg igrača. On nosi tim, kao što to radi Lebron Džejms. Ako biste ga izuzeli iz ovog tima Denvera, to bi bio dobar tim. Sa njim, to je tim koji može da se bori za titulu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike