Čanak za 24sedam: Korona nas je pokosila za nekoliko dana

02.11.2020

13:06 >> 13:19

0

Autor: Milan Nastić

Lietkabelis koju predvodi srpski trener ima čak 11 zaraženih

Čanak za 24sedam: Korona nas je pokosila za nekoliko dana
Copyright MN Press

Košarkaši Lietkabelisa koje predvodi srpski trener Nenad Čanak, imaju čak 11 potvrđenih slučajeva koronavirusa.

Zbog novonastale situacije, litvanska ekipa neće odigrati svoj meč protiv Virtiusa iz Bolonje u okviru Evrokupa ,a otkazan je i duel sa Ritasom u njihovom domaćem prvenstvu.

Utakmica 6. kola italijanskog prvenstva Ređo Emilija – Trevizo trebalo je da bude odigrana danas, ali je odložena zbog 11 pozitivnih igrača na virus korona u domaćem timu.

Nanad Čanak za 24sedam potvrdio je da je korona ušla među igrače i da trenutno na raspolaganju ima samo sedmoricu igrača.

Sve je krenulo po povratku iz Andore, tada smo imali dva igrača zaražena, ali u nedelju posle urađenih novih testova potvrđeno je da su još šestorica košarkaša dobila koronu, a tri čovek iz stručnog štaba. Ja sam uradio dva testa i oba su bila negativna – kazao je Čanak za 24sedam.

Bivši trener Partizana istakao da dvojica košarkaša imaju težu sliku, sa visokim temperaturama, dok ostali nemaju nikakve simptome.

Dva naša igraču imaju visoke temperature i to već nekoliko dana, oni imaju težu sliku, svi ostali su bez simptoma, ali moraju da ostanu u izolaciji. Nekoliko dana nismo bili u dvorani, i danas bi trebalo sa ovih sedam igrača odradimo neki lakši trening, a sve ostale ćemo morati da čekamo dok ne budu imali dva negativna testa, a to je najmanje desetak dana. Šta da se radi, moramao da se adpatiramo na trenutnu situaciju.

Nenad Čanak zadovoljan je dosadašnjim delom sezone, i kako kaže njihov cilj je da budu u tri najbolje ekipe u Litvaniji.

– Posle lošeg starta, ostvarili smo pet trijumfa zaredom i nalazimo se u vrhu litvanske lige. Čak smo pobedili Žalgiris, koji je ubedljivo bez premca u Litvaniji. Smatram da bi trebalo da budemo među tri kluba na kraju sezone, a što se tiče Evrope, nalazimo se u grupi gde tri tima imaju Evroligaške ambicije i bio bi veliku uspeh ako bi uspeli da osvojimo to četvrto mesto. Nemamo neki pritisak, ali trudićemo se da ostvarimo što više trijumfa, pa kako završimo – istakao je Čanak.

Korona nastavlja da kvari raspored ABA lige! Podgorički mediji javljaju da će meč 5. kola regionalnog takmičenja između Cedevite i Budućnosti biti otkazan zbog pojave zaraženih u timu crnogorskog šampiona.

Srpski trener kaže da je korona umnogome poremetilo sve, napominjući da ne zna kako će se završiti sezona u košarci.

Niko više nije pametan. Pogledajte ovo zlo, svaki dan imamo nove slučajeve, sve više klubova se nalazi u problemu i ne zna kako će sve ovo da se završi. A, sa druge strane život, pa tako i sport moraju da nastave da žive. Evo ovde u Litvaniji, dnevno bude zaraženo oko 1.000, što nije malo, s obzirom na to da su tri puta manji od Srbije. Ali, čini mi se da su se ljudi polako navikli, i nije kao što je bilo na proleće.

Nenad Čanak, kako kaže nije baš upoznat sa situacijom u Partizanu, ali da prati rezultate.

Kao navijač pratim rezultate Partizana, to jedino što mogu da kažem, sve ostalo nisam u toku – zaključio je Čanak za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike