Bogdan utišao Filadelfiju: Bogi zaustavio Atlantin strmoglavi pad i sačuvao brejk na startu polufinala plej-ofa

06.06.2021

19:51 >> 20:33

0

Autor: Adam Štulić

Hoksi se baš kockali protiv Filadeldije

Bogdan utišao Filadelfiju: Bogi zaustavio Atlantin strmoglavi pad i sačuvao brejk na startu polufinala plej-ofa
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Bogdan Bogdanović je heroj Atlante. Kada su košarkaši Hoksa kao početnici srljali iz greške u grešku i dozvolili Filadelfiji da iz napada u napad topi veliki zaostatak, srpski as je pogodio trojku kojoj je utišao „Vels Fargo centar“ i osigurao svom timu brejk na startu polufinalne serije Istoka – 128:124 (42:27, 32:27, 25:29, 29:41).

Atlanta je potpuno zasluženo slavila protiv najboljeg tima Istoka na kraju ligaškog dela sezone. Bogdanović i Jang su maestralno vodili Hokse na otvaranju meča, favorizovani „seventiseksersi“ nisu uspevali da pronađu defanzivno rešenje za tandem gostiju, koji su već na kraju prve deonice imali velikih 15 poena prednosti.

Atlanta je sa sjajnom, pre svega ofazivnom igrom, nastavila i u drugoj deonici. Bogdanu i Jangu pridružio se Lou Vilijams, i Hoksi su za tili čas, u 15. minutu imali ogromnih 53:27.

Košarkaši Filadelfije izgledali su kao da ih je udario brzi voz, ali su zahvaljujući Embidu i Herisu koliko toliko uspeli da zaustave zahuktalog rivala, koji je do poluvremena ubacio 74 poena i na veliki odmor otišao sa plus 20.

Očekivano, u nastavku meča ofanziva Janga, Bogdanovića i drugova malo je stala, ali su i pored toga gosti imali sigurnu prednost do završna tri minuta meča, kada su ušli u seriju početničkih grešaka i dozvolili Filadelfiji da minus od 14 poen istopi i priđe na 118:115, pred završnih 60 sekundi.

I kada je delovalo da u Atlanti nema igrača sposobnog da zaustavi kola koja su strmoglavo jurila u provaliju, loptu je uzeo srpski reprezentativac, ubacio trojku i utabao put ka brejku, koji je upravo on overio sa dva ubačena bacanja u samoj završnici meča.

Srpski as je meč završio sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija, sličnu statistiku imao je Kolins (21 p, 4 sk, 2 as), dok su Jang (35 p, 10 as) i Kapela meč završili s dabl-dabl učinkom (11 p, 10 sk). U poraženom timu sjajna je bio Embid (39 p, 9 sk, 4 as), Kari je postigao 21 poena, dok su dabl-dabl ostvarili Heris (20 p, 10 sk) i Simons (17 p, 10 as).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike