Bjelica nema izbora! Košarkaši tri NBA kluba moraju da se vakcinišu, ali su dobili jednu veliku olakšicu

02.09.2021

16:25 >> 17:33

0

Autor: Adam Štulić

Golden Stejt, Niksi i Bruklin stavljeni pred svršen čin

Bjelica nema izbora! Košarkaši tri NBA kluba moraju da se vakcinišu, ali su dobili jednu veliku olakšicu
Copyright MN Press

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa, čiji će dres u nastupajućoj sezoni nositi srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, Njujork Niksa i Bruklin Netsa moraće da se vakcinišhu kako bi mogli da igraju utakmice pred svojim navijačima, odlučili su čelnici NBA lige, a prenose američki mediji.

Kako se navodi, prema novim odredbama koje su na snazi u San Francisku i Njujorku, sve osobe starije od 12 godina moraju da budu vakcinisane da bi mogle da uđu u određene objekte i da prisustvuju određenim događajima.

Na spisku objekata u kojima pomenuta odredba važi su „Čejs Centar“ u San Francisku, „Medison Skver Garden“ i „Barklejs Centar“ u Njujorku.

Oslobođeni ove obaveze su svi oni koji ne smeju da se vakcinišhu zbog opravdanog medicinskog ili verskog razloga.

Zanimljivo je da su iz ove odredbe isključeni članovi ekipa koje će gostovati u tim dvoranama.

Prema pisanju sportskog portala “The Athletic”, svaki igrač koji ne bude na raspolaganju zato što nije vakcinisan, može biti kažnjen smanjenjem plate, a preti mu i dodatna novčana kazna ili suspenzija.

Čelnici NBA lige upozorili sve klubove da svi klupski službenici i članovi osoblja u dvoranama, koji će dolaziti u blizak kontakt sa igračima, moraju biti potpuno vakcinisani do početka nove sezone, 19. oktobra.

Pročitajte još

Ipak, u celoj priči za ova tri tima postoji i jedna velika olakšavajuća okolnost. Iz izvora bliskih čelnicima najjače lige na svetu stižu informacije da potpuno vakcinisani košarkaši neće u najstupajućoj sezoni biti izloženi redovnom testiranju na Kovid 19, i što je još važnije neće morati u karantin ukoliko budu imali bliski kontakt sa zaraženom osobom i moći će nesmetano da rade sa ostatkom ekipe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike