Azerbejdžanci sa "Albancem" De Bjazijem optimisti: Idemo na drugo mesto u grupi A

09.12.2020

18:42

0

Potpredsednik saveza Vagif Sadikov uveren da njegov tim može do iznenađenja u kvalifikacijama

Azerbejdžanci sa "Albancem" De Bjazijem optimisti: Idemo na drugo mesto u grupi A
Copyright MN Press

Potpredsednik Fudbalskog saveza Azerbejdžana Vagif Sadikov veruje da njegov nacionalni tim može biti uspešan u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022. godine, iako u grupi A učestvuju “orlovi”, Portugal, Republika Irska i Luksemburg.

Sadikov podseća između ostalog i na neke ranije utakmice sa Portugalom i Srbijom u kojima je Azerbejdžan bio više nego neprijatan, pogotovo našim igračima u kvalifikacijama za EP 2004. godine u Portugalu. “Plavi” su tada predvođeni selektorom Dejanom Savićevićem igrali nerešeno u Podgorici 2:2, a u baku su doživeli poraz 2:1, što ih je eliminisalo iz trke za plasman na EP.

– Ušli smo u grupu sa pet timova, što i nije tako loše. Reprezentacija Luksemburga nam je dužnik iz Lige nacija. Mislim da se možemo nositi s njima, a bićemo neugodni i Portugalcima i Srbiji sa kojima smo znali da igramo dobro i budemo uspešni. Moramo sebi postaviti visoke ciljeve – da budemo bolji od Luksemburga i da se borimo sa Srbijom i Irskom za drugo mesto – rekao je Vagif Sadikov.

Azerbejdžan vodi Italijan Đovani De Bjazi, bivši selektor Albanije, koji je ostao upamćen našim navijačima zbog aktivne uloge u incidentu i provokacijama 2014. godine u slučaju “dron” na utakmici kvalifikacija za EP 2016.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike