Adetokumbo gledao nekadašnje mezimce "grobara" i "delija" kako podižu pehar FIBA Lige šampiona

04.10.2020

21:49 >> 21:59

0

Autor: Adam Štulić

Španski San Pablo Burgos u finalu savladao AEK

Adetokumbo gledao nekadašnje mezimce "grobara" i "delija" kako podižu pehar FIBA Lige šampiona
Copyright

FIBA je, za razliku od Evrolige, donela odluku da završi svoje elitno klupsko takmičenje, koje je bilo prekinutno zbog pandemije virusa korona, a trofej je otišao u Španiju.

Košarkaši San Pablo Burgosa su u finalu Fajnl ejta, koji je održan u Atini, savladali domaći AEK 85:74 (14:24, 35:12, 19:13, 17:25) i tako svoju debitantsku sezonu na evrosceni krunisali peharom trećeg po jačini klupskog takmičenja u Evropi.

NBA as i prva zvezda grčke košarke Janis Adetokumbo uživo je gledao kako se na pobedničkom postolju raduju nekadašnji plejmejkeri Crvene zvezde i Partizana Omar Kuk i Aleks Renfro, kao i srpski centar Dejan Kravić, koji je, iako u finalu nije pružio zapaženu partiju (jedan poen), jedan od najzaslužnijih što se Burgos uopšte našao u prilici da se bori za trofej.

Mekfaden je sa 18 poena bio prva figura meča i najzaslužniji što je pehar FIBA Lige šampiona otišao u Španiju, Kuk je dodao 15, dok su Renfro i Benite ubacili po 11 poena, dok atinskom klubu, u pokušaju da ponove uspeh od pre dve sezone, nisu pomogli ni doskorašnji evroligaški igrači Tajris Rajs (17 poena) i Kit Lengford (11).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike