ABA liga se nastavlja sa 13 timova

17.12.2020

15:37

0

Autor: D. B.

Očekivana odluka čelnika regionalnog takmičenja

ABA liga se nastavlja sa 13 timova
Copyright Minut ćutanja u čast Majkla Odža na meču FMP-Primorska MN Press

Gotovo je. Primorska neće odigrati meč protiv Split koji je zakazan za 19. decembar što znači i da više klub iz slovenije više neće igrati u ABA ligi ove sezone!

Kako je ovo drugo neporavdano nepojavljivanje na mečevima, u skladu sa prvailima Lige Koper Primorska je diskvalifikovana iz takmičenja. Svi njeni rezultati, pre i posle kršenja pravila, biće obriasni, a mečevi će biti registrovani službenim rezultatom 20:0 – navodi se u saopštenju ABA lige kojim je potvrđeno pisanje portala 24sedam.

Pročitajte još

Uz to iz ABA lige su najavili i da će slovenački klub biti i dodatno sankcionisan u skladu sa važećim pravilnikom ABA lige. Prvi meč na kome se slovenački tim nije pojavio bio je duel prethodnog kola protiv Borca iz Čačka.

Primorska je već dugo u finansijskim problemima, pa je i prošlu sezonu na jedivite jade završila. Posle sjajnog starta i statusa hita šampionata problemi sa finansijama su se umnožavali pa usledila i serija odlazaka iz kluba (među njima je bio i transfer Marka Jagodića Kuridže u Crvenu zvezdu).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike