10 najboljih The International mečeva

20.08.2021

19:16 >> 19:47

0

Autor: Adam Štulić

Spektakl koji je postavio rekord u čitavoj istoriji esporta

10 najboljih The International mečeva
Copyright Profimedia

Događaj koji je započeo i oblikovao karijere mnogih igrača i napravio pravu prekretnicu u njihovim životima. Spektakl koji je postavio rekord u čitavoj istoriji esporta sa nagradnim fondom od 40 miliona dolara i priredio nam bezbroj nezaboravnih trenutaka. Kruna svih Dota 2 turnira, a možda i čitavog esporta – The International šampionat. Bližimo se njegovoj desetoj iteraciji.

Iako je prošlogodišnji TI otkazan zbog katastrofe sa koronom, hajp je danas veći nego ikada. Dok čekamo sledeći TI, hajde da se prisetimo najboljih mečeva u njegovoj istoriji. Mečeva ima jako mnogo pa je izbor bio veoma težak, ali smo dali sve od sebe da pronađemo najzabavnije i najnapetije partije za vas, piše portal “Rur”.

Vidimo se 7. oktobra u Bukureštu na desetom The International šampionatu! Do tada, uživajte!

1. TI3 – Alliance vs. Navi – Million Dollar Dream Coil

Dve najbolje ekipe na svetu iz tog perioda. Alliance je dominirao konkurenciju sa svojom splitpush strategijom, koja je dostigla svoj vrhunac u 5. meču velikog finala. Čuveni ”million dollar Dream Coil” je sve odlučio, i švedskom sastavu osigurao prvu TI titulu.

Team Secret sa Puppey, Kuroky, Zai, s4 i Arteezy – pravi ”all-star” sastav i najveći favorit TI petice. Svi su bili ubeđeni da je ovaj tim nepobediv, a onda se desio ovaj meč.

Uprkos svemu, i dan danas se smatra da je ovo najbolja iteracija Secreta ikada.

3. TI5 – Secret vs. IG – B-God

U ovom meču možete da vidite kako je čuveni carry BurNIng, takođe poznat kao B-God, održao lekciju najvećim favoritima sa svojim legendarnim Anti-Mage-om. Ako volite klasični ”I have finished farming” scenario, ovo je definitivno partija za vas.

4. TI6 – EG vs. EHOME – Prvi mega creep comeback u istoriji Valve turnira

Definitivno jedan od najnapetijih mečeva i najvećih comeback-a ikada. Iako je bio pod opsadom mega creep-ova, EG je uspeo da ostane hladne glave i pokaže besprekoran timski rad i savlada EHOME u epskoj 75-minutnoj partiji.

5. TI6 – EG vs. DC – Autsajder trijumfuje

Ovo je veoma antiklimaktično iskustvo za EG i njihove navijače posle meča sa EHOME-om. Njihov protivnik je bio tim za koga se smatralo da će završiti na poslednjem mestu – Digital Chaos. Pobednik ovog lower bracket meča bi se plasirao u finalni okršaj protiv Wingsa, dok bi se gubitnik suočio sa eliminacijom.

DC je uspeo da napravi pravo iznenađenje i okrene očekivanja svih navijača naglavačke.

6. TI7 – VP vs. Liquid – 100-minutni maraton

Neki bi rekli da su Virtus.pro i Team Liquid u ovom periodu bili u svojoj najboljoj formi. Ono što možemo da garantujemo jeste da su bili veoma izjednačeni, i da do kraja ovog meča nismo mogli da predvidimo koja ekipa će uzeti pobedu. Čekajte samo da vidite kako su Matumbaman i Miracle odbranili bazu.

Još jedno napeto lower bracket finale, gde je Miracle- ponovo dokazao zašto je jedan od najboljih Dota 2 igrača svih vremena. Takođe savršen meč za one koji vole da gledaju klasičnu Terrorblade dominaciju.

Team Liquid se potom plasirao u veliko finale, gde je izdominirao Newbee sa perfektnim 3:0 rezultatom i postao šampion.

8. TI8 – OG vs. PSG.LGD (finale upper bracket-a) – JerAx, the saviour of OG

Kada vam neko pomene upper bracket finale TI8, sigurno vam na pamet prvo pada kako OG brani bazu. Ana i Topson zajedničkim snagama pokušavaju da potisnu PSG.LGD i da se reše tog dosadnog Terrorblade-a, kada na scenu stupa NBA all-star, Jese ”JerAx” Vainika.

Slično DC-ju, većina ljudi je mislila da će OG završiti na poslednjem mestu. Ipak, OG je uvek tu da nam priredi najluđi comeback koji smo ikada videli.

OG je uspeo da savlada PSG.LGD sa rezultatom 3:2 i postane TI8 šampion.

10. TI9 – Mineski vs. Team Secret – Neizvesnost na nivou

Najveći autsajder protiv velikih favorita. Niko nije ni slutio da će ovo mečevi biti ovako izjednačeni, a za to je dosta zaslužan Nikobaby, koji je tada napravio svoj debi na internacionalnoj sceni.

Koja je vaš omiljen meč?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike