Nikola Rokvić je uz pomoć autofagije postigao neverovatne rezultate: Za 3 nedelje se totalno tranformisao!

17.11.2020

07:15 >> 08:47

0

Osim što je oslabio 7 kilograma, pevač je osetio i nalet energije kakvu, priznaje, nije imao kada se ,,normalno hranio

Nikola Rokvić je uz pomoć autofagije postigao neverovatne rezultate: Za 3 nedelje se totalno tranformisao!
Copyright Nikola Rokvić ATAImages

Nikola Rokvić letos se pohvalio putem društvene mreže Instagram kako je uz pomoć autofagije uspeo da oslabi 7 kilograma i, kako kaže, konačno bude u formi. Za tranformaciju da postane vidljiva bilo je potrebno tri nedelje, a on se uz poseban način ishrane svakako bavio i sportom – trenirao je kik-boks, išao na trčanje, a svake večeri i u šetnje sa decom. Imao je, istakao je, energije za sve!

Autofagija je, inače, metabolički proces u kom organizam ,,jede sam sebe”, odnosno tokom kojeg se ćelije rešavaju otpada i recikliraju one oštećene, tako što ih bukvalno ,,pojedu”. Svakog dana, čovek bi, preporučuje se, trebalo da jede najviše tri puta dnevno, s izvesnim razmakom između obroka. Doručak je, kao što su nekada svima bake često govorile, najvažniji, a ,,na repertoaru” je brzo po ustajanju iz kreveta. Pet sati kasnije se ruča, dok je večera najkasnije do sedam uveče i to ukoliko je neophodna.

Užina se između doručka i ručka, ukoliko se uopšte i oseti glad.

Japanski naučnik Jošinori Osumi je 2016. godine dobio Nobelovu nagradu za doprinos u proučavanju i razotkrivanju funkcionisanja ovog metaboličkog procesa, kom je post glavni pokretač.

Naime, neophodno je provesti određeno vreme bez hrane (između 12 i 16 sati), ne bi li ,,upalilo”. Mnogima je teško da shvate da je to i te kako izvodljivo, te da posle večere uz vodu, čaj i limunadu mogu da ,,izguraju” vreme do odlaska na spavanje, pa tek ujutru uz doručak ,,nastave proces”. Do ujutru, inače – autofagija je već počela da ,,radi svoje”.

– 3 nedelje posta i autofagije. 7 kg manje – poručio je na Instagramu Nikola, pa dodao da je ,,konačno u telesnoj formi”.

Za to vreme, tri puta nedeljno išao je na trčanje, četiri puta na kik-boks, a svako veče u šetnju s mališanima.

– Autofagija i zdrav način ishrane, pogotovo posne hrane koja nema životinjsko poreklo, mi je dala neverovatnu energiju koju nisam imao kada sam se ,,normalno” hranio. Sa lakoćom bez hrane 20 sati, a energije za trening više nego ikada! Lepo nam je Sveti Sava ostavio u tipiku autofagiju, potrebni su nam Nobelovci da bi shvatili ono što u knjigama piše već punih 800 godina! Živi bili! – dodao je pevač.

Autofagija nije tu da bi se gladovalo, suština je da u 24 sata – pola vremena ne provedete ,,u tanjiru”. Takođe, iako se bori sa virusim, bakterijama, čuva nervni sistem i, uopšte, organizam od malignih oboljenja… Onima kojima padne teško, savetuje se da se ne forsiraju.

Stručnjaci napominju da je u životu balans veoma važan, te da ono što nam smeta – i ne može da nam bude od velike pomoći

Inače, Novak Đoković takođe je jednom prilikom otkrio koliko mu je ovaj ,,proces reciklaže” poslužio. Čuveni sportista po 16 sati nije jeo, a u tom periodu, kako je otkrio u razgovoru sa profesorom doktorom Draganom Ivanovim, samo pije vodu.

– Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 – 8 je popularna, 16 sati se ne jede, 8 sati se jede, to ja primenjujem, osetio sam u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem dosta poboljšanja u sistemu za varenje. Bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje padova – pričao je Novak, a prenosili mediji sredinom tekuće godine.

Đoković je na ovoj dijeti već godinu i po dana, a svakako postiže šampionske rezultate

Pročitajte još:

Nikola Rokvić, za 24sedam, o izazovima roditeljstva: Još nije vreme za treće dete

Šokirao fanove: Pogledajte kako je Nikola Rokvić smršao! (FOTO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike