Darko i Marina se konačno dogovorili o starateljstvu i alimentaciji: Gagićeva ispričala detalje sa ročišta

10.12.2021

15:50

0

Autor: Marija Mitić

Pevač je prihvatio da sin Aleksej pripadne majci, s tim što će ga on viđati dva puta nedeljno

Darko i Marina se konačno dogovorili o starateljstvu i alimentaciji: Gagićeva ispričala detalje sa ročišta
marina gagic darko lazic - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Na posednjem zakazanom ročištu 10. decembra u Rumi, na kojem bi se sa bivšom partnerkom Marinom Gagić dogovorio o visini alimentacije za sina Alekseja, kao i o starateljstvu, Darko Lazić se nije pojavio. Ipak, on i Marina su se o svemu dogovorili usmenim putem, što je Gagićeva sada i potvrdila za domaće meidje.

- Ročište je prošlo kao i poslednja dva puta, Darko se nije pojavio, opet očekivano sa neke strane, ali dobro - kaže Marina za Telegraf i dodaje:

- Jeste se pojavio, ali ništa nismo uradili. Nismo mogli da se dogovorimo, zato je i zakazano ovo danas suđenje pa ćemo videti na trećem. Ja mislim da će se to okončati konačno.

ATAImages/ A.A.
 

Gagićeva je potom otkrila kakve zahteve je imala za nekadašnjeg partnera.

- Moji zahtevi su bili da viđa dete u kontrolisanim uslovima, zbog njegovog ponašanja, koje svi znaju kakvo je. Popustila sam jer smatram da toliko baš nije nesavestan da se tako ponaša pred detetom. Tu sam popustila jer nemam više snage sa njim da se raspravljam. Onda oko alimentacije, gde je on nudio 25.000 dinara sa čime se ja nisam složila. Onda je nudio 30.000 pa se ni oko toga nismo složili pa smo danas došli da rešimo, međutim, nećemo rešiti nikada.

Marina istile i da su ona i Darko naposletku ipak došli do rešenja i dogovorili se oko iznosa alimentacije.

- Darko i ja smo se u međuvremenu dogovorili i složio se sa tim da daje alimentaciju 50.000 dinara. Stvarno ne znam šta mu je taj dan bilo. Što se tiče viđanja prihvatiću njegove zahteve, dva puta nedeljno. Ako se ne pojavi na sledećem ročištu ovlastiće advokata da on umesto njega sve dogovori. Što se tiče starateljstva, prihvatio je da pripadne meni u potpunosti - kaže Marina koja planira da se preseli u Beograd i da se zaposli.

ATAImages/ A.A.
 

Njena pravna zastupnica Milena Crnobarac iznela je detalje današnjeg ročišta uz objašnjenje šta će se dogoditi ukolilo se Lazić ne pojavi sledeći put

- Danas je održano ročište na kome je saslušana Marina Gagić kao podnosilac tužbe koja se izjasnila u skladu sa odredbama porodičnog zakona. Na pitanja suda detaljno je saslušana o odnosu sa Darkom Lazićem i potrebama malodobnog Alekseja Lazića. Nadamo se uskoro okončanju ovog parničnog postupka a sve u skladu sa odredbama porodičnog zakona i Evropske Konvencije o zaštiti dece. Sledeće ročište zakazano je za 10. januar kada bi trebao da pristupi i Darko Lazić i da sud donese svoju presudu. Advokat koji zastupa tuženog je obećao da će on lično da mu dostavi poziv, sudija ga je na to obavezala zapisnikom a i sud će mu uputiti poziv. Čekamo izveštaj iz Centra za socijalni rad i u svakom slučaju na sledećem ročištu biće doneta presuda. Darko se nije pojavio u centru za socijalni rad i to sad, da ne prejudiciram, govori o njegovom odnosu prema svom maloletnom sinu. Ukoliko se ne pojavi centar će dati svoje mišljenje kao što ga je dao i prvi put kada se Darko nije pojavio tako će dati i sada u ovom dopunskom nalazu - rekla je pravna zastupnica Marine Gagić za pomenuti portal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike