Džoš Hartnet o napuštanju Holivuda: Tako je najbolje za moje mentalno zdravlje, bio sam isfrustriran!

09.12.2021 | 07:00

Autor: Marija Mitić

Posle dosta vremena glumac je otkrio zašto se povukao na vrhuncu slave

Copyright Profimedia

Džoš Hartnet odlučio je, pre dvadesetak godina, da se povuče iz javnosti iako je bio na vrhuncu slave. Od tada ga nema često u medijima i javnim dešavanjima, ali je sada za Channel Seven Sunrise objasnio zašto je tako odlučio, navodeći da je želeo da se posveti porodičnom životu.

Glumac poznat po ulogama u filmskim ostvarenjima poput  'Pad Crnog jastreba' i '40 dana bez komada' kaže da se drži podalje od Holivuda, radi očuvanja psihe i dobrog mentalnog stanja.

Profimedia
 

- Moj pogled na Holivud uvek se kretao između frustracije i nevoljnog prihvatanja. Nakon što sam odbio da nastavim da glumim u "izvikanim" filmskim hitovima, nisam nestao iz filmske produkcije, kako to nekome izgleda. Samo sam se držao dalje od Holivuda i bombastičnih naslova jer sam shvatio da to nije način na koji želim da živim i radim - rekao je glumac, a zatim se osvrnuo na svoju porodicu kojoj je maksimalno posvećen.

- Ponosan sam što sam otac troje dece i što imam sjajan odnos s partnerkom - kaže Hartnet koji je treće dete dobio krajem 2019. godine. On takođe ističe da ne žali što je odbio uloge Supermena i Betmana.

 

 

- Žalim samo jer sam svojevremeno, na samom početku karijere, odbio da glumim u filmu 'Brokeback Mountain', a ulogu namenjenu meni kasnije je odigrao Hit Ledžer. Ako zbog ni zbog čega drugog, onda zbog toga jer nisam dobio priliku da poljubim Hoakina Finiksa - kazao je Hartnet.

Poslednje dve decenije Džoš Hartnet posvetio je snimanju nezavisnih, malih filmova, produkciji i režiji, kao i pisanju scenarija.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam