Govorilo se da obožava Bekutu, da je njen fan: Ovo je Daša, zakonita supruga Milutina Mrkonjića (VIDEO)

27.11.2021

21:17

0

Iako je sa Anom proveo deset nezaboravnih godina, političar se nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić

Govorilo se da obožava Bekutu, da je njen fan: Ovo je Daša, zakonita supruga Milutina Mrkonjića (VIDEO)
ana bekuta milutin mrkonjić (1) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić (79) preminuo je na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" u Beogradu.

Iako je sa Anom proveo deset nezaboravnih godina, Milutin se nikada nije razveo od supruge Dragane Daše Mrkonjić, koja je završila Pravni fakultet i godinama je radila kao advokat.

Daši je kancelarija bila registrovana u stanu u kojem je živela sa Mrkom. Takođe, malo je poznato da je Daša bila i sudija, a sa Mrkom je u braku provela više od trideset godina.

U braku su već 30 godina iako je ministar godinama bio u skladnoj vezi s Anom Bekutom. Dok su svojevremeno Mrkonjić i Bekuta punili novine pikanterijama iz veze, oglasila se i Daša.

– Slušajte, moj muž jeste švaler i ne ljutim se – poručila je zakonita gospođa ministarka tada, piše Kurir.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Uprkos rastanku Daša i Mrka su ostali u dobrim odnosima, a često su se i viđali. Mediji su pisali da je Mrka uvek o njoj brinuo, kao i da je ona veliki fan Ane Bekute. Čak su i njih dve u dobrim odnosima.

– Zaista nemam ništa protiv toga što se viđaju. Ja poštujem njegovu prošlost, kao i on moju. Mi smo stvari od starta postavili na pravo mesto. Ne pada mi na pamet da mu branim da se viđa s njom. Ona je sama i nema nikoga – rekla je ranije Bekuta, koja nije sumnjala u ljubav svog dečka.

- Šta to ima veze, on ne živi sa njom već 10 godina ali znači poštuje tu ženu sa kojom je proveo 40 i nešto godina u braku. I ja to poštujem. Naravno, kao što i on poštuje neku moju prošlost, moju decu. Mi smo samo svesni ljudi koji se poštuju i razumeju i koji su stvari od samog starta stavili na pravo mesto- rekla je ranije za “Blic” Ana Bekuta, pa dodala:

- Nikada nisam bila ljubomorna, pa nema razloga ni sada da budem. Ja sam jedna samosvesna žena. Nas dvoje u ljubavi ne kalkulišemo. Ponašamo se onako kako osećamo. Prija nam to što smo non-stop zajedno. Jedno drugo negujemo koliko god je to moguće u ovim godinama.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Mrkonjić je sa suprugom Draganom kupio porodičnu grobnicu, koja je, na njegovo insistiranje, morala da bude pored kafane.

On je porodičnu grobnicu kupio pre 25 godina, a “plan i program“ sahrane ostavio je u amanet supruzi – da ga sahrani u sanduku s petokrakom, jer je veran komunističkoj ideologiji.

– Grobnicu smo kupili moja supruga Dragana i ja pre 28 godina, porodičnu grobnicu Dragane i Milutina Mrkonjića. Sve je na njeno ime, nisam hteo da me bilo ko drugi sahranjuje. Ako me Daša izbaci, izbaciće me – rekao je tada Mrkonjić.

Počasni predsednik SPS tada je rekao da će biti sahranjen u sanduku s petokrakom jer nije vernik.

– Ako me Daša bude nekad pitala kakav sanduk želim, to ću da kažem, s petokrakom i onom prizmom što su nosili komunisti. Ordenje koje sam dobio od Tita i Slobodana Miloševića ide sa mnom u sanduk. Mada, ordenje ću možda da poklonim Socijalističkoj partiji Srbije, vidim da je Dačić dobio ordenje, to je dobro, čestitam mu – kazao je Mrkonjić u dahu, a na opasku da je on to već spremio “plan i program” za sahranu, naveo je:

– Tako je. Neću da me država sahranjuje, sve sam sam smislio. Daša sve zna. Svi papiri su kod Daše.

Milutina i Dašu je jednom uhvatila ekipa emisije "Papraco lov",  što možete pogledati u prilogu koji sledi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir, Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike