Za njih je danas težak dan: Goca Božinovska i Mirko se oglasili na 22. godišnjicu smrti Zorana Šijana (FOTO)

27.11.2021 | 17:32

Njegovo ubistvo im je promenilo živote i ostavilo trajne ožiljke

Copyright Mirko sa majkom Gocom Božinovskom ATAImages/ Antonio Ahel

Prošlo je tačno 22 godine od smrti Gocinog supruga, Zorana Šijana, nekadašnjeg kik-boksera, koji je nikada prežaljen u svojoj porodici.

Sin Zorana i Goce Božinovske, Mirko, danas je objavio očevu fotografiju na Instagramu, u znak sećanja, a koliko pati za ocem najbolje svedoči činjenica da je upravo po njemu nazvao svog sina.

Printscreen Instagram/miresijan
 

S druge strane, Božinovska je baš danas na svom profili na instagramu objavila pesmu "Gorko kajanje", a tekst pesme posebno je tužan i govori o trajnom odlasku jednog muškarca.

Goca nikada nije prestala da žali za svojim pokojnim suprugom, a i dalje ga spominje u svojim intervjuima.

Šijan je ubijen je 27. novembra 1999. godine, oko 1 čas i 30 minuta u svom "mercedesu 600", na uglu ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u centru Beograda. U momentu kad je Šijan zaustavio auto na semaforu, sa leve strane prišao mu je automobil sa napadačima koji su u njega ispalili smrtonosne rafale iz "škorpiona".

Zoran Šijan Printscreen/Facebook/Legende 90
 

"Mercedes" je krenuo niz ulicu, prešao tramvajske šine i zaustavio se udarivši u parkirano vozilo sa druge strane ulice.

U žižu javnosti Šijan je dospeo godinu dana pre smrti kad je više desetina operativaca MUP-a uz pratnju 200 policajaca 12. aprila 1998. godine, upalo u Tržni centar "Kotobanja", sedište „surčinaca”.

Tada su, osim Šijana, uhapšeni i Ljubiša Buha Čume, Dejan Milenković Bagzi, Zvonko Plećić Pleća, Ljubomir Jovanović Stakleni, Perica i Slobodan Jokić i Milan Narančić Limun.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Pink.rs