Laća o majci jedva govorio na komemoraciji: Naš plan je da osnujemo fondaciju Marina Tucaković (FOTO/VIDEO)

24.11.2021

13:29

0

Autor: Marija Mitić

Pre Marininog sina, govor je držala Ana Bekuta

Laća o majci jedva govorio na komemoraciji: Naš plan je da osnujemo fondaciju Marina Tucaković (FOTO/VIDEO)
marina_komemoracija_24112021_0102 - Copyright ATAImages / Milan Maričić

Marina Tucaković preminula je 19. septembra u 68. godini posle duge i teške bolesti, a u njenu čast danas je govorila na komemoraciji u Starom dvoru Skupštine grada Beograda pevačica Ana Bekuta. 

Odmah zatim prisutnima se obratio Marinin sin Milan Radulović Laća, koji je takođe bio jedan od govornika na komemoraciji.

- Moja majka je uvek govorila "kad umrem kratka sahrana, a posle toga pustite narodnjake i lepo se provedite". Međutim to nije moguće - govorio je Laća drhtavim glasom, a zatim dodao:

- Najbitniji su joj bili ljudi koji je okružuju i na nama je dala celu njenu zaostavštinu da sačuvamo i napravimo nešto korisno. Neće biti zaboravljena jer je obezbedila svojim delima sebi večnost. Ono što ju je obeležilo je njena borba za život. U ime toga, naš plan je da osnujemo fondaciju "Marina Tucaković", čiji će cilj biti borba protiv karcinoma dojke kao nastavak te borbe koju sada vode mnoge druge žene. Kada malo vreme prođe, napravićemo tu žurku u njenu čast - izjavio je Laća s knedlom u grlu.

Govor je držala i Jelena Trivan, direktroka "Službenog glasnika".

- Marina Tucaković je bila jedna od najvećih srpskih pesnika. Borila sam se da izađe antologija njenih tekstova. To je bila osoba koja je kreirala srpsku pop kulturu, novog talasa ne bi bilo bez Marine, roka, najhrabrijih pesama, dobre filmske muzike, a tek onda je ona tvorac najvećih srpskih zvezda. Njoj jeste mesto u udžbenicima i u srpskoj književnosti. Svoje boli otpevala je u pesmama "Mišo moj" kada je izgubila jednog sina i u drugoj, kada je Laća prolazio kroz pakao, u stihovima: "Gledam te kako se rušiš polako, a kada to vidim tad rušim se ja - pričala je Jekena o pesmi "Adio amore", koju je otpevao Stefan Đurić Rasta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike