Beovizija je prošlost? Jedna bitna stvar se menja u izboru za našeg predstavnika na Evroviziji

09.10.2021 | 08:39

Autor: Nemanja Vujčić

Situacija se zahuktava, a u februaru naredne godine saznaćemo ko će nas predstavljati u Italiji

Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Radio-televizija Srbije potvrdila je svoje učešće na pesmi Evrovizije, koja će naredne godine biti održana u Torinu, u Italiji. Samim tim raspisan je konkurs kako bi se oni koji žele prijavili da učestvuju na našem takmičenju gde će žiri i publika odlučiti ko će se naći na velikoj sceni prestižnog muzičkog takmičenja. Međutim, kako se sada navodi, jedna stvar će se promeniti.

Naime, sam naziv našeg takmičenja "Beovizija" više neće postojati, već će se zvati "RTS takmičenje za pesmu Evrovizije". Kako se dalje navodi, od trenutka kada je raspisan konkurs, koji će trajati do 1. decembra, prijavljeno je već 100 kompozicija. Po isteku roka za prijavljivanje, komisija će odlučiti ko će ući u najuži izbor. U planu je održavanje više polufinalnih večeri, kao i samog finala, kada ćemo saznati ko će nas predstavljati u Torinu.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Već se polemiše i o tome ko će voditi program takmičenja, a kako piše Blic, to će biti Dragana Kosjerina i Filip Bulatović, dok će se iz bekstejdža javljati Kristina Radenković i Stefan Popović.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica sportskog i zabavnog programa, prokomentarisala je i to što neki pevači, poput Ace Lukasa, tvrde da su već pobednici takmičenja.

- Svi su dobrodošli da se prijave na RTS konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema Evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino nepredviđene epidemijske mere nas mogu prisiliti da na drugi način izvršimo izbor. Nadamo se da do toga neće doći. Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik Srbije i RTSa na Pesmi Evrovizije odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili u slučaju nemogućnosti održavanja takmičenja odlučivaće sam RTS - izjavila je Olivera.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam