Bandović iskreno, od studentskih dana do razvoda: Ničeg me nije me bilo sramota, osim da prosim i kradem!

06.10.2021 | 19:27

Autor: M. Gudžulić

Glumac otkriva kako se snalazio kada mu je bilo najteže, pa ističe da je bio spreman na sve ne bi li dostigao zacrtani cilj

Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ljubomir Bandović prisetio se studentskih dana, pa ispričao čime se sve bavio „za dinar u džepu" pre nego što se ostvario kao glumac. Gostujući u emisiji „Balkanskom ulicom", istakao je da mladi danas ne znaju kroz šta je čovek sve nekad morao da prođe, hteo to ili ne, samo da bi uspeo.

- Kad sam posle prve godine fakulteta dobio stipendiju Narodnog pozorišta, moj otac mi je dao 100 maraka i jasno rekao: „Sinko, za ne daj Bože smo ti tu". Onda shvatiš da moraš tih 100 maraka da razvučeš, a samo sobu preko puta faksa sam plaćao 75 maraka sa cimerom. Ostane ti 25 maraka da budeš mlad, da jedeš, da izađeš. Onda sam zasukao rukave i radio. Istovarao kafiće, radio kao obezbeđenje, u šanku, nije me bilo sramota ničega, osim da prosim i kradem. Mladi danas ne znaju ono što smo mi prošli i upoznali devedesetih godina, hteli to ili ne hteli, a to je imperativ življenja - kaže on, pa dodaje da „mnogo šta postane irelevantno kad zakrče creva".

- Kad te satera u ćošak, nema veze koliko su ti nežne ruke i koliko si platio te patike koje ne bi da ukaljaš u nekom kanalu koji kopaš. Sve to postane irelevantno kad zakrče creva i kad ona koju voliš očekuje da je izvedeš na piće, a ti nemaš novac, nemaš ni od koga da pozajmiš i onda moraš da se snalaziš - ispričao je, pa na pitanje voditeljke da li njegova supruga ima problema sa njim oko obavljanja kućnih poslova, odogovorio:

- Moja žena već dugo nema probleme sa mnom, jer smo mi razvedeni ima sedam godina. Kroz razvod smo prošli normalno, kao i svi normalni ljudi.

Ljubomir Bandović ATAImages/Antonio Ahel
 

Podsećanja radi, glumac je sa izabranicom Tatjanom u braku od 2004, a ona se bavi slikarstvom.

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam