Da li će nas predstavljati Lukas? RTS potvrdio da će Srbija učestvovati na narednoj Evroviziji

29.09.2021 | 15:15

Autor: Marija Mitić

Eurosong će se naredne godine održati u maju, u Rimu

Copyright Profimedia ATAImages

Odlučeno je da će se naša zemlja naći na izboru za „Pesmu Evrovizije“ 2022. godine, koja će se održati u maju, u Italiji, potvrdila je Radio-televizija Srbije.

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2021. godine, a kandidati se uveliko prijavljuju. Od prijava koje stignu, komisija sastavljena od muzičkih urednika RTS-a izabraće kompozicije koje će se naći u užem izboru, a potom i samog predstavnika.

- Sve pesme moraju biti dostavljene do prvog decembra ove godine. Ukoliko nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju - rekli su iz RTS-a.

Ukoliko pak zbog epidemije i mogućih epidemioloških mera ne bude bilo moguće održavanje festivala, RTS će samostalno izabrati kompoziciju koja će predstavljati Republiku Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2022. godine.

Printscreen Youtube/ESCOfficial
 

Podsetimo, Aca Lukas se nedavno izjasnio da je prilično zainteresovan da našu zemlju sledeće godine predstavlja na Evrosongu, a pesma je skoro pa gotova.

Naime, on je u avgustu ove godine objavio fotografiju na svom Instagram profilu kojom ovo nagoveštava, odnosno ispod koje je napisao:

– Daće Bog, dogodine u Rimu. Za Srbiju!

Printscreen Instagram/ Acalukasofficial
 

A kako nije želeo da se dodatno izjašnjava na ovu temu, novinare je uputio na svog menadžera Sašu Mirkovića, koji je nešto opširnije o tome progovorio.

– Nije šala. Pesmu je radio Vladimir Graić i privodimo je kraju. U pitanju je ozbiljna balkanska balada. Uskoro ćemo se prijaviti na konkurs. Bitno je što je Aca zvezdetina i cela dijaspora, počev od Evrope do Australije, glasaće za njega. Biće animirani da glasaju. I to ne samo Srbi u dijaspori već i drugi. Aca nosi tu popularnost i to mi olakšava posao. S Marijom Šerifović to nisam imao. Morao sam da se borim, sav teret je tada pao na mene, morao sam da animiram publiku da glasa. U tome je razlika – objasnio je menadžer tada.

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam