Vinuo ju je u zvezde: Minja Subota je pomogao Lepoj Breni na početku karijere, zbog njega je postala slavna

17.09.2021

11:14 >> 11:02

0

Dovoljno je bilo da je preporuči samo jednom čoveku, a sve ostalo je istorija

Vinuo ju je u zvezde: Minja Subota je pomogao Lepoj Breni na početku karijere, zbog njega je postala slavna
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

Minja Subota, čovek koji je promenio živote mnogim generacijama, preminuo je danas nakon duge i teške borbe sa bolešću. Da je uspevao u tome da nekim ljudima promeni život, govori i činjenica da je pomogao Lepoj Breni na početku njene karijere.

Naime, Minja je jednom prilikom ispričao kako ju je upravo on preporučio kolegi Milovanu Iliću Minimaksu, kada se Brena pojavila sa pesmom “Čačak”. Minimaks je zaslužan za to što se pevačica pojavila na televiziji.

Lepa Brena / Antonio Ahel/ATAImages

– Ona je to otpevala na nekom festivalu. Minimaks je u svojoj emisiji koja se emitovala nedeljom popodne imao top listu za koju su mu trebale zanimljivosti. Putovali smo avionom u Zagreb, kada mi se požalio da nema pravu numeru za top listu. Kažem mu za “Čačak”, nije mogao da veruje da postoji takva pesma kad je čuo stihove, mislio je da se šalim. Ubedio sam ga da potraži snimak. Pustio ju je jednom u emisiji, pa drugi, treći put… I ostalo je istorija – rekao je Minja svojevremeno u emisiji “Grand magazin”.

Minja Subota,, Milan Maricic/ATAImages

Još uvek nije poznato vreme i dan sahrane, ali ono što se zna jeste da će Minja, kako je ispričao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike