„Zbogom, prijatelju!" Društvenim mrežama kruži snimak iz '85: Ovako je Minja Subota ugostio Boru Čorbu (VIDEO)

17.09.2021

20:11 >> 20:18

0

Frontmen čuvene grupe tokom tog gostovanja otpevao je dve pesme - jednu tužnu, dečiju, a drugu - klasik, 16 tons

„Zbogom, prijatelju!" Društvenim mrežama kruži snimak iz '85: Ovako je Minja Subota ugostio Boru Čorbu (VIDEO)
Copyright Minja Subota ATAImages/Milan Maričić

Televizijski voditelj Minja Subota, kog će mnoge generacije pamtiti kao heroja svog detinjstva, preminuo je danas posle duge i teške borbe s bolešću, u 82. godini. Brojne poznate ličnosti s velikom tugom uputile su mu poslednje zbogom na društvenim mrežama, a među njima se našao i Bora Čorba.

Pročitajte još:

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici rok grupe, naime, osvanuo je snimak iz 1985, koji danas kruži u znak sećanja, a prikazuje Đorđevićevo gostovanje u čuvenom „Muzičkom toboganu”, tokom kog je bio otpevao dve pesme –  jednu tužnu, dečiju, o glisti i glistonu, a drugu – klasik, „16 tons”.

– Mislim da si ti ipak jedan naš najveći roker. Ti si i kompozitor, rok pesnik, interpretator… U stvari, kad se malo vratimo unazad, oni koji su začeli rok nisu ni slutili kako će se on razvijati, koliko će sledbenika imati… – ugostio je Minja Boru tada.

Voditelj, koji je u subotu hitno prevezen u bolnicu, preminuo je u 82. godini. Vest da je izgubio bitku sa opakom bolešću objavio je Goran Vesić.

— Naš Minja uz koga smo svi rasli. Minja koji nas je pesmom učio da budemo dobri ljudi i da razumemo svet. Minja koji je uvek bio vedar i nasmejan i kada se borio sa teškom, podmuklom i opakom bolešću. Kad bi neko pomenuo Minju Subotu svi, stariji ili mlađi Beograđani, odmah pomisle na „Muzički tobogan”, emisiju detinjstva svakoga od nas. Minja je obeležio uspešne decenije tadašnje Televizije Beograd. Bio je inženjer elektrotehnike. Bio je uspešan muzičar, pevač, kompozitor, kantautor, scenarista i tvorac mnogobrojnih emisija na radiju i televiziji – poručio je Vesić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike