Biografija Marine Tucaković: Od 19. je pisala pesme, pa napravila more hitova

19.09.2021

19:56

0

Vest da je izgubila bitku s opakom bolešću mnoge je ostavila u suzama

Biografija Marine Tucaković: Od 19. je pisala pesme, pa napravila more hitova
Copyright Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

Marina Tucaković preminula je posle duge i teške bolesti. Čuveni tekstopisac poslednje dane provela je u KBC „Dragiša Mišović”, gde je prebačena pošto, joj je pozlilo. Bila je na respiratoru i pozitivna na koronavirus.

Rođena je 4. novembra 1953. godine u Beogradu. Njen život obeležili su brojni srećni, ali i bolni trenuci. Sve njih je, međutim, proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Napisala brojne hitove najvećim zvezdama sa muzičke scene bivše Jugoslavije. Bila je članica žirija u muzičkim emisijama „Operacija trijumf“ i „Pinkove zvezde“.

Porodična tragedija

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi naslednik, Miloš, je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo beživotno telo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja devojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Pročitajte još:

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Posao i bistava karijera

Marina se pisanjem bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi uspeh je postigla s pesmom „Dodirni mi kolena“, koju je napisala za „Zanu”. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit. Godine 2003. je zajedno s Vladom Graićem bila umetnički i muzički direktor festivala „Beovizija“. Za to takmičenje su 2010. godine napisali stihove za tri pesme, „Ti kvariigro“, „Ovo je Balkan“ i „Predsedniče halo?“, koje su otpevali Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić.

Pročitajte još:

Godine 2008. je bila deo žirija u rialit šou „Operacija trijumf“, u kojem su nastupali takmičari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Nakon smrti sina Miloša se povukla iz medija. 2012. je napisala tekst za sve pesme na albumu „Srećno“ pevačice Teodore Baković s kojom je njen sin Milan bio u vezi, a godinu kasnije i „Mišo moj“, koju je izvela Ana Nikolić. Pesmu je, inače, posvetila preminulom sinu Milošu.

Godinu dana kasnije postaje članica žirija u muzičkom šou Pink televizije – „Pinkove zvezde“.

Najveća dostignuća

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pesama za poznate pevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih, kojima je pisala pesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Ceca Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić, te mnogi drugi.

Marina Tucaković Antonio Ahel/ATAImages

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike