Oglasili su se sin i suprug Marine Tucaković: Sahranićemo je u krugu porodice

20.09.2021

13:08 >> 13:13

0

Autor: N. Vujčić

Ovo je njihovo prvo saopštenje nakon smrti hitmejkerke, u kom su objasnili njenu poslednju želju i otkrili da će za javnost biti organizovana komemoracija

Oglasili su se sin i suprug Marine Tucaković: Sahranićemo je u krugu porodice
Antonio Ahel/ATAImages

Marina Tucaković, tekstopisac, preminula je juče u 67. godini. Ona je poslednje dane provela u KBC Dragiša Mišović, nakon što je konstatovano da je zaražena koronavirusom. Sada su se oglasili zvaničnim saopštenjem njen suprug Aleksandar Futa Radulović i Milan Laća Radulović.

pročitajte još

Oni su izneli Marininu želju da bude sahranjena u najužem krugu porodice i prijatelja.

– Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji velikana. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara – stoji u njihovom saopštenju.

Milan Laća Radulović, Printscreen/Youtube/Tvrda prica

Oni su takođe najavili da će, da bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce Marininog lika i dela, ali i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto biće naknadno objavljeno.

– Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila i pustimo ožalošćene da tuguju u miru – zamolila je porodica.

Oni su se osvrnuli i na to da je Marina preminula usled komplikacija izazvanih oboljenjem od koronavirusa, nakon višegodišnje borbe sa karcinomom, piše Tanjug.

– Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina – izneli su oni i dodali da je veoma vodila računa tokom pandemije.

Marina Tucaković i Aleksandar Radulović Futa, Foto: ATAImages/ A.A.

– Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja – napisali su članovi porodice.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

– Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno – naveli su Aleksandar i Milan Radulović.

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti