Ako te ne stave u čitanke, puštaću sinu tvoje pesme: Severina se emotivnim snimkom oprostila od Marine (VIDEO)

20.09.2021

15:44 >> 15:47

0

Autor: Marija Mitić

Pevačica se prisetila njihovog poslednjeg telefonskog razgovora

Ako te ne stave u čitanke, puštaću sinu tvoje pesme: Severina se emotivnim snimkom oprostila od Marine (VIDEO)
Copyright Severina Vučković, Foto: ATAImages/ A.A.

Vest o smrti Marine Tucaković rastužila je region, a pored njene porodice i prijatelja brojne estradne ličnosti takođe tuguju. Pevačice i pevači kojima je napisala hitove skhrani su od bola, jer im je Marina, pored toga što je bila saradnik, ujedno bila i odan prijatelj.

Severina Vučković prisetila se dragih momenata provedenih s Marinom,  te je opisala njihov poslednji telefonski razgovor.

– Niko nije znao da sakrije suze k’o Marina… Sve ih je izlila u tekstove, u tekstove koje niko nije pisao kao ona. Bila je pismena i muzikalna, zato su se njeni tekstovi organski lepili za pesme. Zato je bila najbolja. Barem 50% pesama koje slušate je ona napisala… Obradila je sve teme ženskih i muških emocija. Pisala je za mnoge izvođače – napisala je Severina na Instagramu uz dirljiv video snimak sa Marinom, naglasivši koliki je značaj ona imala u njenoj karijeri.

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

– Imala sam sreću jer je pisala i za mene… “Srce, imam za tebe tekst… I pošalje mi “Imaš pravo”… ‘Tridesete”… Ali pamtiću je po veselju, nagovorila me na “Silikone”, umirale smo od smeha na tekst, na njen tekst, jer ako je iko bio duhovit, bila je ona. Bile smo “naše”, znala je očarati ljude svojom neverovatnom lucidnošću i duhovitošću… – napisala je Seve i otkrila da se Marina brinula za nju i njenog sina Aleksandra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

– U svojoj borbi za preživljavanje do nekidan me pitala:

“Kako je mali?”
“Dobro je, Maki… Ako te ne stave u čitanke, puštaću mu tvoje pesme… Dobro smo, Maki… Kako si ti?”
“A evo, šta znam, čas dobro, čas loše, ali guram…”

Ide ona, gore, mirna, ide gore… gura… jedna i jedina Marina… Imala je oči boje vena, boje vena, boje Dunava…”, napisala je Severina pa citirala pesnikinju:

Marina Tucaković, Antonio Ahel/ATAImages

“U jednom danu se rodiš, umreš, zaljubiš, upoznaš osobu koja ti promeni život, u jednom danu se sve dogodi…”

Podsećanja radi, juče je Marina Tucaković izgubila bitku posle duge i teške bolesti u 67. godini. Najpoznatiji srpski tekstopisac poslednje dane provela je u KBC „Dragiša Mišović”, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike