Nesrećna sudbina zvezde '90! Otac joj se ubio, ostala i bez majke, a čuvenog „Bumbara" su joj doveli - s ulice

20.09.2021

16:55 >> 16:58

0

Pesma je postala hit 1996, međutim, pevačica se dve godine kasnije povukla sa scene, zbog porodične tragedije koju je doživela

Nesrećna sudbina zvezde '90! Otac joj se ubio, ostala i bez majke, a čuvenog „Bumbara" su joj doveli - s ulice
Copyright Lina Božović Instagram screenshot/lina_bumbar

Zvezda devedesetih Lina Božović imala je 15 godina kada se proslavila sa hitom „Bumbar”, 1996. Međutim, dve godine kasnije povukla se sa scene zbog porodične tragedije koja ju je zadesila. U intervjuu za „Mondo” progovorila je o svojoj karijeri, povratku na scenu, a na Instagramu je svojevremeno otkrila kako je bez majke ostala veoma rano, a da joj se otac ubio kada joj je bilo svega 16.

Kasnije, takođe, Lina je izgubila i supruga, s kojim je dobila dve ćerke. Život je baš nije štedeo.

Pročitajte još:

– Sa 12 godina sam pokazala želju da se bavim muzikom. Moj otac me (je) odmah podržao i već sa 13 sam snimila svoj prvi singl. Sa 14 sam snimila prvi CD koji nije prošao zapaženo, ali vec sledeće godine, sa 15, izlazi CD sa naslovnom numerom „Bez reklamacije”. Na tom CD-u se nalazi i „Bumbar”. Osim pevačkog talenta pokazivala sam i glumački, koji je i bio neophodan da bih mogla da iznesem takve tekstove i u spotovima – počela je Lina svoju priču i pa otkrila po čemu je zapamtila burne devedesete, kao i kako su je prihvatile starije kolege.

Devedesete, Džej i nadimak „Mala”

– Devedesete pamtim po druženju, putovanjima, turnejama, mnogo studijskog rada, časova solo pevanja… Kolege su sve bile starije od mene i zvali su me uglavnom Mala. To je posebno bilo smešno kad me Džej oslovi tako jer sam uvek bila za glavu viša od njega. Sa njim sam imala dosta zajedničkih koncerata. Uglavnom smo sarađivali sa istom izdavačkom kućom pa smo se često viđali, družili i imali zajedničke nastupe. Nije bilo ljubomore i sujete. Rado smo delili iskustva jedni sa drugima – tvrdi ona.

„Bumbara” videla tad i više nikad!

– Čoveka koji je glumio Bumbara sam tad upoznala i nikad ga više niko od nas nije video. Dejan ga je bukvalno par sati pred snimanje spota upoznao na ulici, predočio mu ideju, čovek je pristao i to je to. O finansijama tada nisam brinula, moj „Bumbar” je bio moj tata – prisetila se ona, pa nastavila o teškim trenucima koji su usledeli nakon ovog velikog uspeha.

– Pa, u mom životu se sve dešavalo rano, početak karijere, udaja, deca, teški životni momenti, kao što je gubitak najbližih… Svoje dvadesete sam uglavnom provela odgajajući svoje ćerke – kaže, pa priznaje da je dugo razmišljala o povratku na scenu, a onda je i rešila da se aktivira na tom polju.

– Dugo sam razmišljala o tome. Uvek sam osećala da sam ostala dužna publici još nešto. Sasvim slučajno sam pre dve godine stupila u kontakt sa Bragom. Pričali smo puno na tu temu i napravili dogovor. Malo nam je kovid poremetio planove ali nismo odustajali. Braga i Kosta Jankovic su mladi ali vrlo talentovani i vredno rade na mom novom projektu. Osim želje za muzikom prevagnulo je upravo to što imam sjajnu ekipu uz sebe. A pravi trenutak je uvek ako to želimo.

Na pitanješta misli o onima koje imaju svoje „Bumbare”, odgovorila je:

– Ima nas svakakvih, svako pravi svoje izbore. Ja i nisam imala neki izbor po tom pitanju, jer sam odmah rekla da mi ne treba.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike