Pevač grupe "Ramštajn" uhapšen u Rusiji!

30.08.2021

16:01 >> 16:07

0

Autor: Marija Mitić

Razlog za privođenje je Lindemanov najavljen solo projekat u okviru festivala Maklarin For Homeland, koji je trebalo da bude održan u nedelju u Tveru, uprkos

Pevač grupe "Ramštajn" uhapšen u Rusiji!
Copyright Til Lindeman, Foto: Profimedia

Frontmen grupe “Ramštajn”, Til Lindeman uhapšen je u svojoj hotelskoj sobi u Rusiji, gde je trenutno na turneji i priveden je na saslušanje.

Naime, razlog za hapšenje jeste Lindemanov najavljen solo projekat u okviru festivala “Maklarin For Homeland”, koji je trebalo da bude održan u nedelju u Tveru, uprkos svim epidemiološkim merama.

Pored Tila uhapšen je i njegov menadžer Anar Reiband jer je u Rusiju ušao kao turista, a zapravo je organizator festivala. On bi mogao biti osuđen i proteran iz zemlje, a takođe bi mogao da dobije i trajnu zabranu ulaska u ovu zemlju.

Til Lindeman, Foto: Profimedia

Lindeman, s druge strane, ima zakazan još jedan nastup za 4. i 5. septembar na moskovskom festivalu Spasskaia Baschnja na Crvenom trgu, a da li će ga održati posle ovog incidenta vreme će pokazati.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana pevaču je policija pretresla hotelsku sobu zbog sumnji sanktpeterburškog muzeja „Ermitaž”, koji je optužio muzičara da se bavio „nezakonitom prodajom digitalnih predmeta“ te ustanove.

Til Lindeman, Foto: Profimedia

Prema tvrdnjama muzeja, Lindeman je u svom spotu prikazao predmete iz „Ermitaža“ koji nisu bili obuhvaćeni ugovorom.

Prilikom pretresa Lindemanov predstavnik je bio priveden u stanicu, jer se sukobio sa policijom, što je javnost dodatno šokiralo.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike