Mesecima čekaju na pravdu! Kum Šabana Šaulića za 24sedam: Izludela me je neizvesnost!

27.11.2020

15:12 >> 17:06

0

Proces koji se vodi protiv Turčina Alsina Leventa, jer je izazvao udes u kome je poginuo pevač i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, a Bobi Stojadinović te?

Mesecima čekaju na pravdu! Kum Šabana Šaulića za 24sedam: Izludela me je neizvesnost!
Copyright Privatna arhiva/ Bobi Stojadinović

Pre tačno osam meseci, 27. marta, trebalo je da se održi suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Okružnom sudu u Guterslohu, koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću, u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a teško povređen Slobodan Bobi Stojadinović, ali je zbog koronavirusa odloženo do daljnjeg.

Jedinu utehu, koliko toliko, porodica i prijatelji kralja narodne muzike pronalazili su u mogućnosti da se što pre okonča suđenje, ali je kovid-19 poremetio tu nadu da će pravda biti uskoro isterana. Teške dane nakon gubitka bliskih ljudi i povrede koju je doživeo, broji Šabanov kum Bobi, objašnjavajući za 24sedam šta odugovlačenje procesa znači za njega. On je istakao da je, osim što mesecima i on i Šaulićeva porodica očekuju da se proces privede kraju, suočen sa brojnim medicinskim pregledima.

– Još uvek se ništa ne dešava sa suđenjem, jer su ga otkazali zbog koronavirusa i rekli da će biti krajem godine. A, evo, ostalo je još mesec dana do tad. Izludela me je neizvesnost, ništa se ne zna zbog ove situacije u celom svetu. Ali, nadam se dobrom, najboljem, kako reče moj kum u pesmi “U nadanju živi se i mre” – kaže Stojadinović, koji se još nije oporavio od posledica strašnog udesa. Međutim, za ovih nekoliko meseci, upravo zbog sudskog procesa morao je da ide na dodatne lekarske preglede.

Šaban Šaulić ATAimages/Antonio Ahel

– Stalno sam po lekarima od nesreće. Sada sam imao desetak pregleda po nalogu sudskog veštaka. To se sve šalje u Nemačku, pa ćemo videti, svakako se nadam da će biti dobro – objašnjava Bobi povodom odštete koja bi trebalo da mu sledi nakon brojnih preloma i operacija koje je doživeo nakon nesreće. Tokom oporavka za više od godinu i po dana, nekoliko puta je išao na operaciju, na rehabilitaciju u banje, a novonastala situacija sa pandemijom ga, kaže, koči da nastavi oporavak.

– Još se nisam skroz oporavio, a korona me sprečava dodatno u tome. Psihički me ubija, jer je sve ograničeno. Konfuzija je normalnom čoveku, a kamoli meni. Stalno se pitam “Bože, šta će biti s nama?” – tvrdi Šabanov kum, s kojim je pevač bio nerazdvojan. Priznaje da mu i danas iskaču fotografije pred očima nakon udesa, a tokom razgovora za naš portal, nije mogao da propusti priliku da se ne priseti i lepih trenutaka koje je proveo sa folkerom i njegovom porodicom, samo dva meseca pre tragedije. Poslao nam je fotografiju sa putovanja iz Londona, na kom je bio sa Šabanom poslovno, a uz njega su tada bile i supruga Goca i ćerka Ilda.

Privatna arhiva/ Bobi Stojadinović

– Ova slika gde smo se vozili metroom je iz Londona, pred kraj 2018. godine. Oko dva meseca pre svega što se desilo. Bilo nam je baš lepo – objasnio je uz uzdah.

Podsetimo, udes se dogodio u okolini Bilefelda, na putu ka Dortmundu, blizu mesta Gitersloh kada se Šaban vraćao sa nastupa sa klavijaturistom i kumom. Alsin Levent se zabio u “seat ibicu” u kome je i pevač bio. Lekari su u bolnici pokušali da mu spasu život, ali je kralj narodne muzike podlegao povredama zadobijenih u nesreći, dok se Kerić nekoliko dana borio za život, a zatim i on preminuo.

Pročitajte još:

Goca prvi put na javnom događaju posle pogibije Šabana Šaulića

Ilda renovirala Šabanovu kuću: Ušuškala sam je, da mogu da uđem u mali raj

 

 

 

 

 

 

Kako smo objavili 28. januara ove godine , suđenje Alsinu Leventu, koji je prouzrokovao nesreću usled koje je preminuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić, trebalo je da se održi sutra, u petak 27. marta, u Okružnom sudu u Guterslohu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike