Voditeljke na meti sajber-kriminala! Jovana Jeremić za 24sedam: Znam tog manijaka!

28.11.2020

12:40 >> 18:57

0

Na jednom sajtu za odrasle našle su se fotografije Slađane Tomašević, Snežane Dakić, Bojane Ristivojević, Jovane Jeremić, Maje Nikolić, Dragane Kosjeri

Voditeljke na meti sajber-kriminala! Jovana Jeremić za 24sedam: Znam tog manijaka!
Copyright Snežana Dakić, Jovana Jeremić, Bojana Ristivojević, Nina Radulović ATAImages/ Antonio Ahel

Srpske voditeljke, Slađana Tomašević, Snežana Dakić, Bojana Ristivojević, Jovana Jeremić, Maja Nikolić, Dragana Kosjerina, Nina Radulović, Katarina Šišmanović postale su meta sajber-kriminala, jer su se njihove fotografije našle na jednom po*no sajtu.

Printscreen

Zbog ovog skandaloznog čina, popularne voditeljke podigle su glas protiv zloupotreba njihovog imena, ali i fotografija na sajtovima sa eksplicitnim sadržajem. Izvor 24sedam objasnio je povodom ovog slučaja,  da se neovlašćeno objavljivanje fotografija goni po privatnoj krivičnoj tužbi, te smo upitali novinarke, koje su se našle na sajtu za odrasle, da li će preduzeti pravne mere.

Jovana Jeremić, urednik i voditelj Jutarnjeg programa na TV Hepi, rekla je za 24sedam da čak i zna koja osoba se bavila imenima novinarki na ovaj način, pa objasnila da je i svog supruga obavestila unapred šta će se dogoditi.

– To je manijak iz moje emisije, o kome sam prva izveštavala. To je čovek koji maltretira, pre svega, Vranjanke i kači njihove fotografije po po*no sajtovima i koji je nakon izveštavanja u Vikend jutru krenuo u akciju protiv voditeljki. Verovatno zato što sam ga raskrinkala u programu. On je prvo slao poruke mom mužu! Dakle, ne kači on samo slike na po*no-sajtove, nego pravi i lažne profile, a zatim pošalje nečijem mužu: ,,Da li znaš gde ti je žena?” – otkrila je Jovana, šokirana na šta su spremni pojedinci.

ATAImages/ Antonio Ahel

– Naravno, obavestila sam muža da postoji mogućnost da se pojavi takav manijak, koji će okačiti sadržaje na te sajtove i to se i desilo. Znala sam o kome izveštavam – kaže ona, ali dodaje da se neće baviti mogućim pravnim sankcijama protiv te osobe, pre svega jer nema vremena.

– Ne pada mi na pamet da podnosim tužbe ni protiv koga, jer nemam vremena da jedem, a kamoli da idem da se vučem po sudovima. Neka to urade neke druge žene koje možda imaju više vremena. Mene suštinski ovo uopšte ne pogađa. Ja sam javna ličnost, ali su ovakve stvari opasnost za žene koje se ne bave javnim poslom, primera radi, za sudije, medicinske sestre… I to u gradovima širom Srbije, pre svega u Vranju. Naročito, zašto što podležu osudi male sredine, a meni je to sve jedno – istakla je Jeremićeva.

Međutim, mogućnost da na sudu ipak potraži pravdu, postoji ukoliko se njene koleginice udruže.

– Ako nešto kolektivno bude organizovano, zašto da ne. Onda ću da se pridružim i budem uz sve svoje koleginice – zaključila je voditeljka TV Hepi.

Snežana Dakić je istakla za naš portal da je izuzetno iznenađena ovim događajem, jer smatra da, pre svega, nikome nije dala povoda za ovako neprimeren čin, te tvrdi da je verovatno reč o nekome kome su voditeljke interesantne.

– Ovakve stvari se moraju sankcionisati, jer vređaju čast i narušavaju ugled. Otvaraju mogućnost za neprimerene i uvredljive insinuacije, za spinovanje koje narušava duševni mir. Moj Instagram je otovren i svako ima pravo da ga tumači na svoj način. Ali, na njemu nema ništa po*nografsko, niti eksplicitno. I zato ne vidim zašto ga je neko doveo u kontekst po*no sajta. To je očigledno lična percepcija tog sajber-manijaka koje su voditeljke njemu sek*i. Dobro je da se sajber-kriminalac locira, kazni i pokaže za primer – oštra je bila Dakićeva, a zatim je dodala kako će se zaštiti.

– Dotična agencija je preduzela mere. Pošto su fotografije publikovane na Instagramu, one su javne i u tom slučaju nije kršenje, ali raspitacu se i videti kako da postupim. tačnije, po kom osnovu – poručila je voditeljka.

Pročitajte još:

Jovana Jeremić na meti manijaka: Štiteći njegove žrtve, postala sam jedna od njih!

Naše poznate voditeljke osvanule na sajtu za odrasle: Pokrenuta istraga (FOTO)

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike