Matići su na Božić kao deca išli kod bake u kuću, kao položajnici! Saša otkriva: Dejan je češće dobijao novčić!

07.01.2021

20:06 >> 17:32

0

Pevač je u porodičnom okruženju dočekao najradosniji praznik, te ispoštovao sve pravoslavne običaje

Matići su na Božić kao deca išli kod bake u kuću, kao položajnici! Saša otkriva: Dejan je češće dobijao novčić!
Copyright Saša Matić ATAImages/Stefan Tomašević

Saša Matić postio je ceo post, pa sa porodicom u velikoj radosti dočekao Božić. On je otkrio kako se slavlje odvija danas u njegovom domu, a u intervjuu za ,,Kurir” prisetio se i perioda kad su on i njegov brat Dejan slavili ovaj praznik kao deca.

Pročitajte još:

– Sećam se da smo kao klinci išli kod bake u kuću, kao položajnici. Jedino je bila muka što u to vreme nije bio raspust za ove praznike, pa smo morali baš rano da ustanemo i da prvo odemo do bake, pa onda u školu na časove. Ustajali smo u šest, umesto u pola osam. Bilo je baš veselo (smeh).

– Mnogo volim božićne rituale – i Badnji dan i veče. Ceo taj ritual je lep sam po sebi. Mi obično za Božić rano ustajemo i okupljamo se, pa nam dođu i neki prijatelji. Volim da neko dođe kod nas kući, nego da mi idemo negde – nastavio je pevač, koji poput mnogih ove godine proslavlja nešto drugačije nego ranije, zbog čitave situacije sa koronavirusom.

Da li je to promenilo Vaše navike ili planove?

– To se kod nas sve obično dešava spontano tog dana, pa ćemo videti. Nisam o tome još razmišljao. Ko nama čestita Božić, ja ga onda pozovem i onda se spontano okupimo.

Ko se najviše raduje prazniku?

– Svi podjednako. I decu smo naučili da se božićni praznici maksimalno ispoštuju. Postio sam ceo božićni post. Svi smo porodično u duhu praznika.

Jedan od običaja za ovaj praznik je i lomljenje božićne česnice. Ko je do sada imao najviše sreće, pa je pronalazio paricu?

– Dejan je češće dobijao novčić nego ja kad smo bili mali. Bio je srećnije ruke. A prošle godine je starija ćerka izvukla paricu, pa se mlađa naljutila (smeh). Nije bilo nameštaljki nikakvih (smeh). Videćemo kako će biti ove godine.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike