Preminuo jedan od najboljih bas-gitarista na našim prostorima Nebojša Stefanović Japanac

08.01.2021

18:21 >> 18:23

0

Autor: N. Lisinac

Učestvovao je u stvaranju preko 1000 izdanja jugoslovenske i srpske scene

Preminuo jedan od najboljih bas-gitarista na našim prostorima Nebojša Stefanović Japanac
Copyright Printscreen: Youtube/Nenad Madjar

Nenad Stefanović Japanac, basista “Pilota” i bivši član “Bajage i instruktora”, preminuo je danas, 8. januara, u 62. godini. Mnogi su se od njega oprostili na društvenim mrežama. Član “Bajage”, Živorad Milenković od kolege se oprostio na Tviteru.

– Njegov bas je više od svega ukrasio pesmu Bjelog dugmeta “Ružica si bila”. Neka mu je večna slava, svi smo ga voleli –  napisao je on.

Nenad Stefanović Japanac je rođen 1959. godine u Kruševcu. Dokazavši se kao vrlo pouzdan, precizan, tačan, originalan i inventivan basista, te kao vrsni poznavalac primenjene harmonije, svirajući istovremeno i gitaru, učestvovao je u stvaranju preko 1000 izdanja jugoslovenske i srpske scene.

Sarađujući sa hiljadama muzičara svih profila, provodeći vreme u stotinama studija širom Evrope, doprineo je da neka ostvarenja na kojima je aktivno učestvovao i stvarao postanu antologija jugoslovenske i srpske muzičke scene.

Bio je član udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike od 1976. godine. Imao je status slobodnog umetnika, a u Sokoju je imao prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike