Kakav kraljevski previd! Ovako je Megan Markl propustila šansu da postane državljanin Velike Britanije

08.01.2021 | 19:01 >> 19:58

Autor: Milica Gudžulić

Ukoliko u budućnoti bude ponovo želela da aplicira, moraće da se vrati iz Amerike i sve će ići mnogo sporije...

Copyright Profimedia

Megan Markl zvanično je propustila šansu da postane državljanin Velike Britanije, što joj je inače bilo u planu da postigne po udaji za princa Harija 2018. godine. Naime, od nje se tražilo da u Ujedinjenom Kraljevstvu živi minimum tri godine pre nego što aplicira za državljanstvo, te zatraži i tamošnji pasoš, međutim ,,Megzit” je sve to – bacio u vodu.

Pročitajte još:

Prema pisanju tamošnjih medija, po striktnim pravilima Ministarstva unutrašnjih poslova, Megan, koja se u London preselila 21. novembra 2017, po planu je trebalo da aplicira tog datuma ove, 2021. godine.

Pročitajte još:

Takođe, vojvotkinji je bio dozvojen tek izvestan broj dana provedenih van Britanije u roku od tri godine (tada, oko 270) – a ona i taj uslov nije ispunila. Sada, svako buduće apliciranje zahtevaće mnogo više vremena, kao i njen povratak u Veliku Britaniju, piše ,,Dejli Mejl”. Megan je svakako dozvojen taj korak, kao supruzi princa Harija.

– Po pravilu, morate imati 18 ili više godina kako biste aplicirali, biti u braku sa nekim ko je državljanin, živeti u zemlji minimum tri godine, da ste pri čistoj svesti i zdravoj pameti kako biste razumli korak na koji se rešavate. Morate govoriti jezik (engleski, ili velški, škotsko galski) u prihvatljivom stepenu, da imate dovoljno znanja o životu ovde – navodi se u priručniku.

Copyright Megan Markl Pofimedia

Ipak, čitav proces otišao je u drugi plan pošto su Megan i Hari spakovali svoje kofere i otišli za Kanadu, a zatim i Kaliforniju. Pre nego što se udala, ostvarila je ,,status stalnog boravka”, a mnogi se pitaju da li će ikada ostvariti i nešto više od toga.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam