Bajaga se oprostio od Japanca: Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska

08.01.2021

21:30 >> 21:38

0

Autor: N. Lisinac

Imao je status slobodnog umetnika, a u Sokoju je imao prijavljenih i zaštićenih oko 200 radova kao autor i aranžer

Bajaga se oprostio od Japanca: Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska
Copyright Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Nenad Stefanović Japanac, nekadašnji basista “Pilota” preminuo je u 62. godini. Iako nije bio toliko poznat široj javnosti, jedan od najboljih bas-gitarista na našim prostorima sarađivao je sa mnogim poznatim ličnostima u svojoj karijeri.

Mnogi su se od njega oprostili na društvenim mrežama, a među njima i grupa “Bajaga i Instruktori”, koja je na Fejsbuku objavila emotivne reči.

– Dragi naši prijatelji, prošlu godinu smo ispratili tužno, sa odlaskom Miše Aleksića, a nažalost, i ova je počela loše, odlaskom Nenada Stefanovića Japanca, našeg prijatelja i kolege, jednog od najboljih bas gitarista ikada na ovim, i ne samo ovim prostorima. Neša je svirao na našim albumima “Sa druge strane jastuka”, “Prodavnica tajni”, “Muzika na struju”, i na mnogim drugim pesmama. Svirao je sa velikim brojem naših kolega – Bijelim dugmetom, Oliverom Mandićem… Velika je praznina na našem muzičkom nebu posle njegovog odlaska. Počivaj u miru, dragi Nešo. Ovaj svet muzike više neće biti isti bez tebe. Vole te tvoji Bajaga i Instruktori – piše u objavi.

Bajga i Instruktori poslednji pozdrav Japancu, Printscreen: Facebook/Bajaga

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike