Nakon brojnih optužbi za se*sualno uznemiravanje, oglasio se poznati svetski dizajner: Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to

08.01.2021

22:00 >> 22:48

0

Autor: N. L.

Kaže da je već angažovao čitav tim koji radi na slučaju lažnih optužbi na njegov račun

Nakon brojnih optužbi za se*sualno uznemiravanje, oglasio se poznati svetski dizajner: Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to
Copyright Aleksandar Veng Foto: Profimedia

Američki modni dizajner Aleksandar Vang optužen je za seksualno uznemiravanje više muškaraca i transrodnih modela.

U jednoj od prvih objava modelOven Muni je opisao incident koji se navodno dogodio 2017. godine kada je upoznao Aleksandra u jednom prepunom noćnom klubu u Njujorku, kada ga je dizajner dirao po predelu genitalija.

Nakon što je Oven to izgovorio u javnosti, drugi muškarci i transrodni modeli su podelili svoje slične priče. Jedna osoba je čak otkrila da ju je dizajner primorao na noć u svojoj hotelskoj sobi. Posle brojnih optužbi na njegov račun, Vang se oglasio:

Aleksandar Veng Foto: Profimedia

– Najpre želim da se obradim ljudima koji su mi pomogli da ovaj brend izgradim u ovo što je danas i da kažem nešto o lažnim, izmišljenim i uglavnom anonimnim optužbama protiv mene – započeo je on.

– Iako sam uvek bio aktivan u društvenom životu i išao na okupljanja, zabave i koncerte na kojima je bilo alkohola i droge, nikad nisam iskorišćavao druge u seksualnom smislu niti ih prisiljavao na nešto. Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to. Ove neutemeljene optužbe počele su na društvenim mrežama, a pokrenuli su ih profili koji uporno ne poštuju važnost dokaza i proveravanja informacija. Prioritet mi je da dokažem da su ove optužbe lažne i da su podstaknute oportunističkim motivima. Važno je dići glas, ali bitno je i da su optužbe istinite – rekao je on i dodao za kraj:

– Naš tim čini sve kako bi istražio ove optužbe i obećavamo da ćemo ostati iskreni i transparenti tokom tog procesa. Srećni smo što nam dolazi podrška sa svih strana, želimo da se zahvalimo našim zaposlenima, klijentima i kolegama što stoje uz nas – rekao je Vang.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike